Categorized | Anchetă/Poliţie

Cocaină şi ecstasy la vânzare în Bihor. Procurorii au pus mâna pe traficanţi!

O reţea periculoasă care se ocupa cu traficul şi vânzarea de cocaină şi ecstasy şi care acţiuna în Maramureş, Cluj, Bihor, Satu Mare şi Suceava a fost destrucurată de DIICOT Maramureş. Percheziţiile care s-a desfăşurat şi în Bihor, miercuri 15 iulie, au scos la lumină nu mai puţin de 964 de pastile de ecstasy.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş efectuează cercetări faţă de suspecţii Graţian Cosmin Precup şi Cristian Vasile Butean pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc şi faţă de suspecţii Vlăduţ Constantin Bălăuţă, Andrei Mihai Bălăuţă şi Dumitru Răzvan Onciu, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc în forma introducerii ilegale în ţară.

Conform anchetatorilor, în perioada martie – iulie 2015, suspecţii Graţian Cosmin Precup şi Cristian Vasile Butean, prin intermediul suspecţilor Vlăduţ Constantin Bălăuţă, Andrei Mihai Bălăuţă şi Dumitru Răzvan Onciu, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi procurat din străinătate diverse cantităţi de cocaină şi pastile MDMA (Ecstasy) pe care le-au introdus în România şi le-au distribuit fie direct, fie prin intermediari unor cercuri extinse de consumatori din Maramureş, Cluj, Bihor, Satu Mare şi Suceava.

Inculpaţii Vlăduţ Constantin şi Andrei Mihai Bălăuţă au creat legături bine structurate în mai multe state din spaţiul Uniunii Europene cât şi din America Latină, aderând la activitatea de criminalitate organizată a unor reţele transfrontaliere de trafic internaţional de droguri cu potenţial ridicat de periculozitate (cocaină şi comprimate MDMA).

În mod regulat, cei doi suspecţi, alături de Dumitru Răzvan Onciu s-au deplasat în străinătate de unde au procurat cantităţi importante de droguri de mare risc, introducându-le în România fie direct, fie prin diferite persoane interpuse.

Suspecţii au oferit spre vânzare cantităţi importante la o singură tranzacţie, respectiv minimum 10 grame de cocaină cu sume variind între 80 – 100/gram.

Sute de pastile ecstasy depistate la perceziţii

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca – Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, au efectuat, la data de 15 iulie 2015, 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Maramureş, Suceava, Bihor, Vaslui şi Satu Mare.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost depistate şi ridicate 964 de pastile de ecstasy şi un gram de cannabis.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Satu Mare, Suceava şi Vaslui.

Suportul de specialitate tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult