Categorized | Editorial

Blatul blaturilor: PSD Bihor şi Ilie Bolojan!

Orice democraţie care se vrea puternică are nevoie de o opoziţie pe măsură. Fără o critică constructivă şi la obiect marile proiecte ale unui oraş riscă să devină mari eşecuri iar cei care conduc au tendinţa de a se considera aleşi pe vecie. În Oradea nu există opoziţie. Cel puţin, nu una constructivă şi la obiect. Şi cum ar putea exista când principalul partid de opoziţie are la cârmă un plagiator?

Orice om cu puţin simţ al realităţii va pricepe repede că într-un oraş ca Oradea, cu un primar ca Bolojan, este greu să faci opoziţie. Pe de o parte pentru că primarul are pârghiile puterii, el poate face lucruri, în timp ce opoziţia poate doar vorbi despre ele. În al doilea rând pentru că proiectele pe care le-a demarat Primăria Oradea privesc un bine general care e vizibil de pe lună iar a nu fi de acord cu aceste proiecte înseamnă a te opune binelui general, adică a deveni fie personaj negativ, fie ridicol.

În al treilea rând, în Oradea nu ai cu cine face opoziţie. PDL-ul şi UDMR-ul sunt la aceeaşi masă cu primarul iar PSD-ul este condus de un personaj care era cât pe ce să fie ministru al Educaţiei doar că şi-a dat demisia după nouă zile, de ruşinea plagiatului. Ioan Mang nu are legitimitatea de a spune ceva, nu actualului primar, ci oricărui orădean care a muncit cinstit să îşi ia o amărâtă de lucrare de licenţă.

Că a plagiat o carte, zece, sau doar un articol, acest aspect nu are nicio relevanţă. Omul a furat munca altuia şi există o decizie a Consiliului Naţional de Etică prin care acest lucru este atestat (pentru a vedea cât de mult s-au străduit colegii PSD-işti să-l „albească” vă recomand articolul acesta din Bihoreanul).

La orice moment, în orice discuţie sau dezbatere politică la care ar participa preşedintele PSD Bihor, interlocutorul ar putea să-i arunce în faţă că e hoţ, că nu are anvergura morală de a se pronunţa asupra lucrurilor.

Problema nu o reprezintă aici plagiatura lui Ioan Mang, pe asta s-au pronunţat specialiştii, problema o reprezintă situaţia PSD Bihor. De unde şi întrebarea legitimă, cum acceptă nişte oameni, la prima vedere de bun simţ, să se compromită alături de Mang? Cum să alegi să te conducă un om care a furat munca altuia? Pentru că despre asta vorbim. Despre faptul că dacă eşti în PSD Bihor porţi aceeaşi etichetă ca şeful tău iar şansele de a face carieră în politică se reduc drastic.

Florian Bodog, Sorin Ioan Roman, Claudiu Pop, Emilian Pavel, şi voi aţi furat alături de Ioan Mang? Dacă nu, atunci faceţi paşi în faţă şi schimbaţi ceva în partidul ăsta care pare într-un blat permanent cu Ilie Bolojan. Doar un blat ar explica de ce sprijiniţi în fruntea partidului un personaj compromis moral care nu va fi niciodată în stare să îi facă opoziţie actualului primar.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult