Categorized | Editorial

Blatul blaturilor: PSD Bihor şi Ilie Bolojan!

Orice democraţie care se vrea puternică are nevoie de o opoziţie pe măsură. Fără o critică constructivă şi la obiect marile proiecte ale unui oraş riscă să devină mari eşecuri iar cei care conduc au tendinţa de a se considera aleşi pe vecie. În Oradea nu există opoziţie. Cel puţin, nu una constructivă şi la obiect. Şi cum ar putea exista când principalul partid de opoziţie are la cârmă un plagiator?

Orice om cu puţin simţ al realităţii va pricepe repede că într-un oraş ca Oradea, cu un primar ca Bolojan, este greu să faci opoziţie. Pe de o parte pentru că primarul are pârghiile puterii, el poate face lucruri, în timp ce opoziţia poate doar vorbi despre ele. În al doilea rând pentru că proiectele pe care le-a demarat Primăria Oradea privesc un bine general care e vizibil de pe lună iar a nu fi de acord cu aceste proiecte înseamnă a te opune binelui general, adică a deveni fie personaj negativ, fie ridicol.

În al treilea rând, în Oradea nu ai cu cine face opoziţie. PDL-ul şi UDMR-ul sunt la aceeaşi masă cu primarul iar PSD-ul este condus de un personaj care era cât pe ce să fie ministru al Educaţiei doar că şi-a dat demisia după nouă zile, de ruşinea plagiatului. Ioan Mang nu are legitimitatea de a spune ceva, nu actualului primar, ci oricărui orădean care a muncit cinstit să îşi ia o amărâtă de lucrare de licenţă.

Că a plagiat o carte, zece, sau doar un articol, acest aspect nu are nicio relevanţă. Omul a furat munca altuia şi există o decizie a Consiliului Naţional de Etică prin care acest lucru este atestat (pentru a vedea cât de mult s-au străduit colegii PSD-işti să-l „albească” vă recomand articolul acesta din Bihoreanul).

La orice moment, în orice discuţie sau dezbatere politică la care ar participa preşedintele PSD Bihor, interlocutorul ar putea să-i arunce în faţă că e hoţ, că nu are anvergura morală de a se pronunţa asupra lucrurilor.

Problema nu o reprezintă aici plagiatura lui Ioan Mang, pe asta s-au pronunţat specialiştii, problema o reprezintă situaţia PSD Bihor. De unde şi întrebarea legitimă, cum acceptă nişte oameni, la prima vedere de bun simţ, să se compromită alături de Mang? Cum să alegi să te conducă un om care a furat munca altuia? Pentru că despre asta vorbim. Despre faptul că dacă eşti în PSD Bihor porţi aceeaşi etichetă ca şeful tău iar şansele de a face carieră în politică se reduc drastic.

Florian Bodog, Sorin Ioan Roman, Claudiu Pop, Emilian Pavel, şi voi aţi furat alături de Ioan Mang? Dacă nu, atunci faceţi paşi în faţă şi schimbaţi ceva în partidul ăsta care pare într-un blat permanent cu Ilie Bolojan. Doar un blat ar explica de ce sprijiniţi în fruntea partidului un personaj compromis moral care nu va fi niciodată în stare să îi facă opoziţie actualului primar.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult