Categorized | Cultură

Antologie foto a Clubului ARFOMED, la Oradea!

După ce recent a fost sărbătorită aniversarea a 25 de ani de existenţă a unicei galerii permanente de fotografie din România, pe 29 iulie, la ora 19.00, va avea loc vernisajul unei noi expoziţii intitulate „Cele mai cele!”. Evenimentul propune o Antologie de fotografie a Clubului de Fotografie al Medicilor – ARFOMED.

Expoziţia reprezentativă cuprinde 101 fotografii alb-negru şi color realizate de membrii cunoscutului Fotoclub al Medicilor: Alex Burlacu (Iaşi), Alina Delle Case, Andrei Mărgulescu, Cristian Cotiga, Cristina Beldescu, Doina Velican, Dragoş Mălăescu, Elena Demetrescu, Eliza Cinteză, Georgia Baltog, Maria Dragotă, Maria Iacob, Marius Dabija (Iaşi), Mihaela Cotigă, Mihai Mihailide,

Mircea Cinteză, Mirela Rădulescu, Radu Gologan, Radu Stoenescu, Raluca Bulea, Şerban Bălănescu, Şerban Gologan, Silviu M. Corbu (Oradea), Trestian Găvănescu (Rm. Vâlcea). Lucrările expuse prezintă mai multe genuri ale artei fotografice: portrete, eseuri, reportaje, peisaje, socio-fotografii, de călători.

Publicul va putea descoperi diferite forme de abordare a subiectelor, de la tradiţionale până la conceptuale, în care lumina, umbrele şi formele joacă un rol bine definit.

Clubul de Fotografie al Medicilor – ARFOMED a fost fondat în anul 2006, sub conducerea artistului fotograf Mircea Cinteză, care a preluat o tradiţie veche de zeci de ani a medicilor din vremea fotografiilor analog, pe film şi pe hârtie argintată, developate cel mai des în laboratoarele de radiologie ale clinicilor de odinioară.

De la înființare, ARFOMED a organizat cel puțin o dată pe an o expoziție de fotografie. Cele mai multe expoziţii au fost găzduite de Muzeul de Istorie al municipiului București.

Vernisajul expoziţiei organizate în Oradea, sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor, va avea loc miercuri, 29 iulie, la ora 19.00, în prezenţa artistului fotograf Mircea Cinteză.

Lucrările expuse vor fi prezentate de dr. Ramona Novicov, critic de artă. Momentele muzicale vor fi oferite de artiştii Thurzó Sándor József şi Lucian Maliţa.

Andreea Costea

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult