Categorized | Cultură

Antologie foto a Clubului ARFOMED, la Oradea!

După ce recent a fost sărbătorită aniversarea a 25 de ani de existenţă a unicei galerii permanente de fotografie din România, pe 29 iulie, la ora 19.00, va avea loc vernisajul unei noi expoziţii intitulate „Cele mai cele!”. Evenimentul propune o Antologie de fotografie a Clubului de Fotografie al Medicilor – ARFOMED.

Expoziţia reprezentativă cuprinde 101 fotografii alb-negru şi color realizate de membrii cunoscutului Fotoclub al Medicilor: Alex Burlacu (Iaşi), Alina Delle Case, Andrei Mărgulescu, Cristian Cotiga, Cristina Beldescu, Doina Velican, Dragoş Mălăescu, Elena Demetrescu, Eliza Cinteză, Georgia Baltog, Maria Dragotă, Maria Iacob, Marius Dabija (Iaşi), Mihaela Cotigă, Mihai Mihailide,

Mircea Cinteză, Mirela Rădulescu, Radu Gologan, Radu Stoenescu, Raluca Bulea, Şerban Bălănescu, Şerban Gologan, Silviu M. Corbu (Oradea), Trestian Găvănescu (Rm. Vâlcea). Lucrările expuse prezintă mai multe genuri ale artei fotografice: portrete, eseuri, reportaje, peisaje, socio-fotografii, de călători.

Publicul va putea descoperi diferite forme de abordare a subiectelor, de la tradiţionale până la conceptuale, în care lumina, umbrele şi formele joacă un rol bine definit.

Clubul de Fotografie al Medicilor – ARFOMED a fost fondat în anul 2006, sub conducerea artistului fotograf Mircea Cinteză, care a preluat o tradiţie veche de zeci de ani a medicilor din vremea fotografiilor analog, pe film şi pe hârtie argintată, developate cel mai des în laboratoarele de radiologie ale clinicilor de odinioară.

De la înființare, ARFOMED a organizat cel puțin o dată pe an o expoziție de fotografie. Cele mai multe expoziţii au fost găzduite de Muzeul de Istorie al municipiului București.

Vernisajul expoziţiei organizate în Oradea, sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor, va avea loc miercuri, 29 iulie, la ora 19.00, în prezenţa artistului fotograf Mircea Cinteză.

Lucrările expuse vor fi prezentate de dr. Ramona Novicov, critic de artă. Momentele muzicale vor fi oferite de artiştii Thurzó Sándor József şi Lucian Maliţa.

Andreea Costea

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult