Categorized | Sport

FC Bihor aproape de salvare. Doar dacă alături de investitor se implică mediul de afaceri local!

Omul de afaceri clujean, Mihai Giurgiu, cel care vrea să preia pachetul majoritar al FC Bihor, ar fi dispus să aloce în fiecare an între 550 şi 600 de mii de euro către club, doar că, în primul an, banii s-ar duce pentru plata datoriilor, iar astfel, pentru sezonul competițional 2015-2016, nu ar mai putea susține cheltuielile echipei. Din acest motiv solicită implicarea mediului de afaceri local, doar pentru următoarea ediție de campionat.

Președintele clubului FC Bihor, Mircea Fodor, a susținut joi, 23 iulie, la sediul clubului orădean de fotbal, o conferință de presă prin care a anunțat situația din prezent a clubului, legată în special, de posibila preluare a pachetului majoritar al acțiunilor de către omul de afaceri clujean Mihai Giurgiu.

„Domnul Mihai Giurgiu este în continuare dispus să ia pachetul majoritar și asta o spun pentru că de câteva zile am auzit anumite bârfe prin oraș, pe la colț de stradă, aruncate de unii, alții, cum că nu are bani, cum că ar investi la U Cluj, de ieri sau de alaltăieri.

Vă spun că nu este așa, omul are bani, vine să plătească datorii făcute de alții în valoare de aproape un milion de euro sau mai exact 925 de mii de euro și ar dori ca la această muncă pe care o va începe să aibă alături mediul de afaceri al județului Bihor, pentru anul competițional 2015-2016”

a declarat președintele FC Bihor.

Problema este delicată și prin prisma faptului că atâta timp cât nu sunt plătite datoriile către stat, autoritățile locale nu mai pot investi în club, dar și prin faptul că deocamdată, cel puțin, banii proveniți de la autoritățile locale nu pot fi direcționați către plata salariilor jucătorilor.

„Dacă domnul Giurgiu nu plătește această sumă de 925 de mii de euro, care este compusă din 700 de mii de euro către bugetul statului, restul furnizori și salarii restante, Consiliul Județean nu poate finanța FC Bihor și atunci s-a gândit să plătească în întregime această sumă, pentru ca cei de la Consiliul Județean să poată veni cu aportul pe care îl va hotărî, dar din acești bani ai Consiliului Județean nu se pot plăti salarii.

Să vedem totuși în noua lege a sportului, care a apărut luni în monitor, dar n-au apărut normele, dacă legiuitorul nu cumva le va da voie consiliilor locale și județene să plătească și salariile. Deocamdată, astăzi nu știm”

a mai precizat Mircea Fodor.

Doar în primul an

Conform declarațiilor președintelui clubului orădean de fotbal, omul de afaceri clujean ar fi dispus să aloce în fiecare an aproximativ 550 – 600 de mii de euro către FC Bihor, numai că în primul an banii s-ar duce pentru plata datoriilor, iar astfel, pentru sezonul competițional 2015-2016, nu ar mai putea susține cheltuielile echipei.

Din acest motiv, „face un apel, o rugăminte, la mediul de afaceri, să vină ori sponsorizări, ori acționari, în parteneriat, cum doresc ei, cu o sumă până la 400 de mii de euro, maxim”, după cum a mai precizat Fodor.

Această susținere ar fi necesară astfel, doar pentru următoarea ediție de campionat, pentru că începând cu celălalt sezon, odată achitate datoriile, investiția lui Mihai Giurgiu ar cuprinde exclusiv aceste cheltuieli.

În acest context, președintele clubului FC Bihor a avut deja un prim contact cu reprezentanții mediului de afaceri bihorean, mai exact cu cei din Federația Patronilor, dar așteaptă și alți sponsori interesați să ajute echipa să depășească acest hop.

Mihai Giurgiu are 36 ani şi este acţionar la o firmă italiană care produce parapeţi metalici pentru autostrăzi, cu reprezentanţă în România şi partener la şcoala de fotbal „Viitorul Mihai Georgescu” din Cluj-Napoca.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4269 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult