Categorized | Educatie

Cum e viaţa de student la Oradea?

43 de elevi din aproape toată ţara înceracă pe pielea lor ce înseamnă viaţa de student la Oradea. Până la sfârşitul lunii, tinerii participă la cursuri, seminarii, laboratoare, merg în cluburi, vizitează obiective turistice din Bihor şi Oradea, organizatorii sperând să-i convingă ca la finalizarea liceului să aleagă Universitatea din Oradea.

Elevii au participat în prima săptămână la o serie de activităţi interactive desfăşurate pe mai multe paliere: acţiuni cu caracter recreativ, educaţional, dezvoltare personală şi orientare în carieră. Mai concret, în prima zi de activităţi participanţii Oradea Summer University (OSU) s-au deplasat la Ineu unde au jucat golf, au călărit, tras cu arcul şi s-au plimbat cu hidorbicicletele, acvităţi prin care au putut socializa.

În weekend elevii au avut ocazia să cunoască oraşul, printr-o serie de vizite în zona centrală şi câteva obiective culturale, între care, turnul Primăriei Oradea şi Cetatea Oradiei, cu o prezentare susţinută de administratorul cetăţii, Dumitru Noane. Au urmat mai multe workshop-uri susţinunte de Mihaela Tatu, Remus Toderici, dr. Ligia Burtă, prof. univ. dr. Elena Botezat, dr. Larisa Dumbravă şi avocatul Laviniu Domocoş.

Începând de luni elevii frecventează cursurile pe care şi le-au ales la facultăţile din cadrul Universităţii din Oradea. Vorbim despre Facultatea de Medicină şi Farmacie, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, Facultatea de Inginerie managerială şi Tehnologică, Facultatea de Litere etc. În următoarele zile va urma o vizită de lucru la PLEXUS şi o excursie la Meziad şi Roşia. De asemenea, elevii vor vizita Băile Felix, unde vor petrece noi momente de relaxare după o săptămână solicitantă.

Informaţia decide

Trezirea se face la ora 08.00, după care elevii participă la cursuri în intervalele orare 09.00 – 10.00 şi 13.00 – 14.00. După masă aceştia au parte de exerciţii de dezvoltare personală şi recreative, iar seara relaxare în cămin sau în oraş.

„Din punctul meu de vedere, OSU reprezintă un proiect constructiv, benefic şi unic în viaţa elevilor de liceu. Din poziţia de preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Ilfov cred că elevii au nevoie de astfel de proiecte pentru că mulţi dintre ei merg la facultate doar influenţaţi de părinţi.

Elevii care participă la universităţi de vară aleg reaponsabil, aleg informaţi, îşi urmează visul şi am încrederea că nu vor eşua în carieră.

De asememea, proiectul este unul reuşit pentru că organizatorii combină cele 3 tipuri de educaţie (formală, non şi informală), este combinat utilul cu plăcutul iar elevii au nevoie de asta”

susţine Paul Lungeanu, unul dintre participanţi, care este şi preşedinte al CJE Ilfov.

OSU este o universitate de vară adresată elevilor din clasele a X-a și a XI-a, aflată la cea de a III-a ediţie la Oradea. Proiectul se desfășoară simultan în mai multe centre universitare din România. Evenimentul a început pe 16 şi se va încheia pe 29 iulie.

Această ediție este organizată de Asociaţia Studenţilor Psihologi din Oradea, Asociația „Gheorghe Șincai” a Studenților în Istorie, Asociația Studenților Farmaciști din Oradea, Asociația Studenților Stomatologi din Oradea și ELSA Oradea, având ca partener educaţional Universitatea din Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult