Categorized | Cultură

Expoziţie retrospectivă Markus Adrian Sorin, în Băile Felix!

La Galeria Euro Foto Art din cadrul Hotelului Crişana din Băile Felix vor fi expuse sâmbătă, 08 august 2015, 55 de imagini, sub genericul „Lumini şi emoţii”, realizate de artistul fotograf Adrian Sorin Markus, din Sighetu Marmaţiei.

Cele 55 de imagini realizate de artistul fotograf Adrian Sorin Markus prezintă o serie de peisaje realizate în diferite părţi ale României şi Europei, realizate cu mare măiestrie. Lumina joacă un rol important în atmosfera deosebită a peisajelor realizate în diferite anotimpuri ale anului. Artistul este absolvent al Facultăţii de Medicină Generala a UMF Iasi, Medic Specialist in Medicină Internă şi Doctor în Ştiinţe Medicale.

„Pasiunea vieţii mele este Medicina Internă pe care o practic în cadrul clinicii mele private în Sighetu-Marmaţiei, însă fotografia este felul meu de a fi.

Povestea a început în fragedă copilărie, când am luat prima dată în mână un aparat foto cu film, în jurul vârstei de 4 ani şi am fost introdus de unchiul meu într-o cameră obscură, unde plin de mândrie şi dragoste, am developat în revelator şi fixator, am folosit aparatul de mărit sub îndrumarea lui, cu pătura pusă pe geam…

De atunci nu am lăsat niciodată aparatul foto din mână (…)”

mărturiseşte Adrian Markus.

Artistul a participat cu lucrări la mai multe saloane naţionale şi internaţionale de artă fotografică, munca fiindu-i răsplătită cu medalii. În 2013 a devenit membru activ al Asociaţiei Internaţionale „Euro Foto Art”. Primul lui succes l-a avut la Salonul Naţional „Evreii din România” în cadrul căruia a obţinut, cu imaginea „Rugăciune”, medalia de bronz a Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în prezenţa autorului sâmbătă, 08 august, la ora 18:00. Lucrările vor fi prezentate de Ştefan Tóth, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art”. Momentele muzicale vor fi asigurate de artistul Thurzó Sándor József (violă). Expoziţia organizată sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 1 septembrie. Accesul publicului este gratuit.

Andreea Costea

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult