Categorized | Cultură

Expoziţie retrospectivă Markus Adrian Sorin, în Băile Felix!

La Galeria Euro Foto Art din cadrul Hotelului Crişana din Băile Felix vor fi expuse sâmbătă, 08 august 2015, 55 de imagini, sub genericul „Lumini şi emoţii”, realizate de artistul fotograf Adrian Sorin Markus, din Sighetu Marmaţiei.

Cele 55 de imagini realizate de artistul fotograf Adrian Sorin Markus prezintă o serie de peisaje realizate în diferite părţi ale României şi Europei, realizate cu mare măiestrie. Lumina joacă un rol important în atmosfera deosebită a peisajelor realizate în diferite anotimpuri ale anului. Artistul este absolvent al Facultăţii de Medicină Generala a UMF Iasi, Medic Specialist in Medicină Internă şi Doctor în Ştiinţe Medicale.

„Pasiunea vieţii mele este Medicina Internă pe care o practic în cadrul clinicii mele private în Sighetu-Marmaţiei, însă fotografia este felul meu de a fi.

Povestea a început în fragedă copilărie, când am luat prima dată în mână un aparat foto cu film, în jurul vârstei de 4 ani şi am fost introdus de unchiul meu într-o cameră obscură, unde plin de mândrie şi dragoste, am developat în revelator şi fixator, am folosit aparatul de mărit sub îndrumarea lui, cu pătura pusă pe geam…

De atunci nu am lăsat niciodată aparatul foto din mână (…)”

mărturiseşte Adrian Markus.

Artistul a participat cu lucrări la mai multe saloane naţionale şi internaţionale de artă fotografică, munca fiindu-i răsplătită cu medalii. În 2013 a devenit membru activ al Asociaţiei Internaţionale „Euro Foto Art”. Primul lui succes l-a avut la Salonul Naţional „Evreii din România” în cadrul căruia a obţinut, cu imaginea „Rugăciune”, medalia de bronz a Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în prezenţa autorului sâmbătă, 08 august, la ora 18:00. Lucrările vor fi prezentate de Ştefan Tóth, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art”. Momentele muzicale vor fi asigurate de artistul Thurzó Sándor József (violă). Expoziţia organizată sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 1 septembrie. Accesul publicului este gratuit.

Andreea Costea

This post was written by:

- who has written 4325 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult