Categorized | Educatie

La Universitatea din Oradea, mai mult de jumătate din locuri au rămas libere!

În prima sesiune de admitere la Universitatea din Oradea, pe 6.237 de locuri scoase la concurs, din care 1.630 bugetate, s-au înscris 4.312 candidaţi. Dintre aceştia (atenţie!) doar 2.701 candidaţi şi-au confirmat locurile, ajungându-se la un procent de 43,3% locuri ocupate. La fel ca studenţii pe care îi învaţă, universitarii speră să îngraşe porcul în ajunul Crăciunului şi să ocupe locurile rămase la toamnă.

Anul acesta în sesiunea din iulie a concursului de admitere, studii universitare de licenţă, s-au înscris 4.312 candidaţi pe 6.237 de locuri scoase la concurs, din care 1.630 bugetate. Din cele 1.630 de locuri fără taxă, 31 au fost pentru rromi. Pentru studiile universitare de masterat s-au înscris 1.181 de candidaţi pe 3.596 de locuri scoase la concurs, din care 765 bugetate.

La licență, au confirmat ocuparea locurilor 2.701 de candidaţi, 1.468 bugetaţi (din care 18 rromi, 2 tineri de origine română din Republica Moldova cu diploma de bacalaureat obţinută în România) şi 1.233 cu taxă.

La masterat, au confirmat ocuparea locurilor 1.080 de candidaţi, 706 bugetaţi (din care 5 tineri de origine română din Republica Moldova cu diploma de bacalaureat obţinută în România) şi 374 cu taxă.

Comparativ cu sesiunea de vară de anul trecut, Universitatea stă mai bine, dar nu cu mult. În 2014 rata de ocupare a locurilor scoase la concurs a fost de 41,2%. Pe cele 6.153 de locuri, se înscriseseră 3.976 de concurenţi şi îşi confirmaseră locul 2.540 de candidaţi.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult