Categorized | Cultură

Caravana NexT. Două seri cu scurtmetraje în Şanţul Cetăţii!

O nouă desfătare pentru iubitorii filemelor de calitate. Caravana Filmelor NexT va poposi miercuri, 19 august, la Oradea, în Şanţul Cetăţii. Timp de două zile, orădenii vor avea posibilitatea să vadă scurtmetraje româneşti şi amuzante.

Două seri de picnic şi cinema sub clar de lună. Miercuri, 19 august, de la ora 21:00, orădenii vor putea urmări scurtmetrajele româneşti „Golanii”(r. Bogdan Drumea, România, 2015, 16’), „Muzica în sânge” (r. Alexandru Mavrodineanu, România, 2010, 16’), „Nunta lui Oli” (r.Tudor Cristian Jurgiu, România, 2009, 22’), „Pui de somn” (r.Paul Mureşan, România, 2014, 5’), „Valuri” (r.Adrian Sitaru, România, 2008, 17’), „De azi înainte” (r. Dorian Boguţă, România, 2012, 36’), „Să mori de dragoste rănită” (r.Iulia Rugină, România, 2014, 17’).

Joi, 20 august, tot de la ora 21:00, va urma Comedy Night cu filme precum „Minitrip” (r. Jean-Michel Vovk, Belgia, 2008, 17’), „Ştefan” (r. Stanca Radu, România, 2007, 13’), „Cel mai trist băiat din lume”/ „The Saddest Boy in the World” (r. Jamie Travis, Canada, 2006, 14’), „Lord” (r. Adrian Sitaru, România, 2009, 21’), „Glenn Owen Dodds” (r. Frazer Bailey, Australia, 2009, 16’),

„Legenda lui Jean Sucitul”/”Legend of Jean the Inverted”/”Légende de Jean l’Inversé” (r. Philippe Lamensch, Belgia, 2008, 18’), „Oul de aur”/”The Golden Egg” (r. J. Rick Castaneda, Canada, 2008, 6’) şi „Zeul iubirii”/”God of Love” (r. Luke Matheny, SUA, 2010, 19’)

Accesul la proiecţiile din cadrul Caravanei este gratuit.

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Primăriei Municipiului Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4089 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

  • Victime colaterale, ce facem?

    PSD a promis românilor facilități de Mercedes deși știa că are în curte o Dacie veche și ruginită, iar oamenii, mulți și needucați (sunt și excepții, dar campaniile sunt făcute pe majorități), au căzut în capcană. După această manipulare, Dragnea avea două variante: să mintă cu nesimțire cum au făcut și ceilalți înaintea lui sau să „vândă țara la bucată”, să compromită iremediabil din punct de vedere economic și politic România pentru a-și ține, măcar în parte, promisiunile. Lupta s-a dus pe două fronturi. Atacul constant împotriva justiției, pentru a scăpa camarila din fruntea partidului de dosare penale și căutarea mijloacelor de a fura bani. Nu doar pentru propriile buzunare ci și pentru a achita nota campaniei electorale.
    În mediul acesta toxic unde oamenii sunt mințiți zilnic și sunt atât de naivi încât cred aceste minciuni, nu poate crește, nu se poate dezvolta nimic trainic. De 25 de ani România a evoluat (cât a evoluat) în ciuda acestor maimuțe în costum, nu ajutată de ele. Țara s-a golit de toți cei care au vrut să facă ceva aici pentru că nu au fost lăsați, pentru că nu au avut stomac să dea șpăgi sau să se scufunde în butoiul cu dejecții politice. Ceilalți au continuat să urle în pustiu, ignorați de masa needucată și de sforarii politruci, redundanți pentru occidentali pentru care legile, normele și regulile nu au nevoie de avocați, sunt de la sine înțelese și respectate.
    Democrația a devenit o otravă devreme ce nimeni nu s-a îngrijit ca tinerii, ajunși la maturitate astăzi, să fie capabili să gândească, preferând să fie păstrați la nivelul unor analfabeți ca implicare, cunoaștere și conștiință civică, potriviți pentru a pune ștampila unde trebuie. Conducerea poporului nu prea își are sensul aici unde votul oricărui profesor universitar este anulat de sute de mii de analfabeți păcăliți cu promisiuni deșarte și manipulanți cu vidanje televizate. Așadar, victime colaterale, ce facem?Citește mai mult