Categorized | Cultură

Caravana NexT. Două seri cu scurtmetraje în Şanţul Cetăţii!

O nouă desfătare pentru iubitorii filemelor de calitate. Caravana Filmelor NexT va poposi miercuri, 19 august, la Oradea, în Şanţul Cetăţii. Timp de două zile, orădenii vor avea posibilitatea să vadă scurtmetraje româneşti şi amuzante.

Două seri de picnic şi cinema sub clar de lună. Miercuri, 19 august, de la ora 21:00, orădenii vor putea urmări scurtmetrajele româneşti „Golanii”(r. Bogdan Drumea, România, 2015, 16’), „Muzica în sânge” (r. Alexandru Mavrodineanu, România, 2010, 16’), „Nunta lui Oli” (r.Tudor Cristian Jurgiu, România, 2009, 22’), „Pui de somn” (r.Paul Mureşan, România, 2014, 5’), „Valuri” (r.Adrian Sitaru, România, 2008, 17’), „De azi înainte” (r. Dorian Boguţă, România, 2012, 36’), „Să mori de dragoste rănită” (r.Iulia Rugină, România, 2014, 17’).

Joi, 20 august, tot de la ora 21:00, va urma Comedy Night cu filme precum „Minitrip” (r. Jean-Michel Vovk, Belgia, 2008, 17’), „Ştefan” (r. Stanca Radu, România, 2007, 13’), „Cel mai trist băiat din lume”/ „The Saddest Boy in the World” (r. Jamie Travis, Canada, 2006, 14’), „Lord” (r. Adrian Sitaru, România, 2009, 21’), „Glenn Owen Dodds” (r. Frazer Bailey, Australia, 2009, 16’),

„Legenda lui Jean Sucitul”/”Legend of Jean the Inverted”/”Légende de Jean l’Inversé” (r. Philippe Lamensch, Belgia, 2008, 18’), „Oul de aur”/”The Golden Egg” (r. J. Rick Castaneda, Canada, 2008, 6’) şi „Zeul iubirii”/”God of Love” (r. Luke Matheny, SUA, 2010, 19’)

Accesul la proiecţiile din cadrul Caravanei este gratuit.

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Primăriei Municipiului Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4166 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult