Categorized | Cultură

Caravana NexT. Două seri cu scurtmetraje în Şanţul Cetăţii!

O nouă desfătare pentru iubitorii filemelor de calitate. Caravana Filmelor NexT va poposi miercuri, 19 august, la Oradea, în Şanţul Cetăţii. Timp de două zile, orădenii vor avea posibilitatea să vadă scurtmetraje româneşti şi amuzante.

Două seri de picnic şi cinema sub clar de lună. Miercuri, 19 august, de la ora 21:00, orădenii vor putea urmări scurtmetrajele româneşti „Golanii”(r. Bogdan Drumea, România, 2015, 16’), „Muzica în sânge” (r. Alexandru Mavrodineanu, România, 2010, 16’), „Nunta lui Oli” (r.Tudor Cristian Jurgiu, România, 2009, 22’), „Pui de somn” (r.Paul Mureşan, România, 2014, 5’), „Valuri” (r.Adrian Sitaru, România, 2008, 17’), „De azi înainte” (r. Dorian Boguţă, România, 2012, 36’), „Să mori de dragoste rănită” (r.Iulia Rugină, România, 2014, 17’).

Joi, 20 august, tot de la ora 21:00, va urma Comedy Night cu filme precum „Minitrip” (r. Jean-Michel Vovk, Belgia, 2008, 17’), „Ştefan” (r. Stanca Radu, România, 2007, 13’), „Cel mai trist băiat din lume”/ „The Saddest Boy in the World” (r. Jamie Travis, Canada, 2006, 14’), „Lord” (r. Adrian Sitaru, România, 2009, 21’), „Glenn Owen Dodds” (r. Frazer Bailey, Australia, 2009, 16’),

„Legenda lui Jean Sucitul”/”Legend of Jean the Inverted”/”Légende de Jean l’Inversé” (r. Philippe Lamensch, Belgia, 2008, 18’), „Oul de aur”/”The Golden Egg” (r. J. Rick Castaneda, Canada, 2008, 6’) şi „Zeul iubirii”/”God of Love” (r. Luke Matheny, SUA, 2010, 19’)

Accesul la proiecţiile din cadrul Caravanei este gratuit.

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Primăriei Municipiului Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4118 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

  • Definiția incompetenței: săracii Europei, cu cea mai mare creștere economică din UE!

    Avem o creștere a PIB-ului cu 8%. Economia duduie chiar dacă unii spun că, bazată pe consum, creșterea nu este sustenabilă. Cu toate acestea citesc că, în 2017 nu s-a dat în folosință niciun kilometru de autostradă, că am avut cel mai mic buget de investiții din ultimii ani, că organizațiile patronale sunt nemulțumite, că sinducatele vor continua să scoată oameni în stradă, că benzina s-a scumpit de 4 ori și încă mai crește, alimentele s-au scumpit și ele, ROBOR-ul a ajuns la cifre istorice, Euro este de nerecunoscut, utilitățile se vor scumpi în continuare, primăriilor li se confiscă peste noapte banii de investiții. Cum se poate să ai o asemenea creștere economică și țara să se prăbușească în mod vizibil, lucru confirmat și de statisticile (creșterea inflației sau a deficitului bugetar) și ingrijorările europene? Așa cum scria, pe 13 noiembrie, Oxford Analytica nu există decât o singură explicație: incompetența. Rezolvarea? Exact cum au făcut comuniștii, guvernanții au inventat un inamic imaginar: statul paralel. El este de vină pentru toate. Pentru că cei care fură sunt anchetați și băgați în pușcării, pentru prețul oului, pentru scumpirea benzinei, pentru oamenii care ies în stradă, pentru creșterea Euro, ROBOR și, probabil, și pentru confiscarea peste noapte a banilor din vistieriile primăriilor din toată țara. Trebuie să ai probleme serioase în a face diferența între realitate și povești ca să crezi că toate aceste entități diferite (naționale și internaționale, de stat și private, cu domenii atât de variate) au o singură treabă: să zădărnicească „râul de lapte cu maluri de mămăligă” al guvernului. Că tanti din colț, de la ABC, care dă mai scump oul ca luna trecută, este pe o mână cu Isărescu care „a mărit” Euro și ROBOR și că benzinarul din cartier se trage de bretele cu liderul sindicatului magistraților care scoate oamenii la proteste.

    Citește mai mult