Categorized | Oradea

E oficial, Oradea se va racorda direct la conducta Transgaz!

Reprezentanţii Primăriei Oradea au semnat marţi, 11 august, la Mediaș, contractul de racordare directă a noi centrale pe gaz, la sistemul național de transport administrat de compania. Contractul va permite ca municipiul Oradea să cumpere gazul pentru viitoarea centrală a orașului, fără să plătească tariful de distribuție, adică la un preț cu 25 % mai ieftin.

Pe lângă contractul de racordare a noi centrale pe gaz din Oradea la sistemul național de transport gaz, a avut loc şi semnarea contractului de cesiune de lucrări aferente racordului noii centrale pe gaz la rețeaua națională de gaz.

„Cele două contracte semnate sunt foarte importante pentru încălzirea municipiului Oradea. Contractul de racordare permite ca municipiul să cumpere gazul pentru viitoarea centrală a orașului, fără să plătească tariful de distribuție și are ca efect cumpărarea gazului la un preț cu aproximativ 25 % mai ieftin, ceea ce ne va permite să realizăm economii semnificative.

Mulțumesc pe această cale conducerii companiei Transgaz pentru că am ajuns să semnăm aceste două contracte, dar și pentru colaborarea exemplară în acest proiect”

a declarat primarul Ilie Bolojan.

Contractul de racodare este documentul adminstrativ, fără de care nu se putea realiza fizic, legarea la conducta sistemului național de trasport de gaze naturale. Investițiile făcute pentru legarea la rețeaua Transgaz se realizează prin proiectul european de către firma specializată și vor fi recunoscute de Transgaz, urmând ca la final, lucrările să fie predate în administrarea acestei societăți.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult