Categorized | Cultură

Pentru cei care îşi fac vacanţa în Oradea. Microstagiune la Teatrul Regina Maria!

Iubitorii de teatru vor avea parte de piese şi vara. Cea de-a doua ediţie a microstagiunii de vară de la Teatrul Regina Maria se va desfăşura în perioada 27 august – 13 septembrie 2015 şi va debuta cu spectacolul „Napoleon era… fată!”, o comedie savuroasă, care va asezona anotimpul torid cu râsul.

Teatrul Regina Maria le propune orădenilor două spectacole excepţionale care se vor desfăşura într-un spaţiu neconvenţional, la Moara de Răsărit: „Dragoste în patru tablouri”, un text modern, în care se damască drama infidelităţii, şi premiera spectacolului „Seara de Ajun”, o poveste contemporană, despre oameni deziluzionați, aflați în pragul dezumanizării, puși în fața unei provocări spirituale: aceea de a crede încă în spiritul Crăciunului.

Propunerile nu se opresc aici, pe 1 septembrie 2015, Teatrul urmând a pune în spectacol piesa „O poveste foarte simplă”, în care dragostea şi spiritul de sacrificiu se vor uni şi vor lupta împreună.

Nici copiii nu vor fi neglijaţi. Pentru ei se vor juca „Frumoasa şi Bestia” şi „O mie și una de Frontiere”.

Microstagiunea de vară se va încheia cu avampremiera spectacolului „Livada de vişini”, un text cehovian, clasic, în care tragismul subiectului este înviorat de comicul de caracter care conturează persoajele.

„Toată lumea percepe această piesă ca pe o dramă dar ea este în realitate o comedie.

Dabija propune o revenire la Cehov, aşa cum îşi dorea autorul să arate spectacolul”

a spus directorul artistic al Teatrului Regina Maria, Victoria Balint.

Pe 20 septembrie începe stagiune!

Stagiunea 2015-2016 va debuta pe 20 septembrie cu premiera efervescentului şi autenticului spectacol „Livada de vişini” urmând ca pe 27 septembrie orădenii să poată vedea o nouă premieră, „Omul din La Mancha”, un musical remarcabil, emoţionant şi tulburător, bazat pe romanul epic „Don Quijote ”al lui Cervantes.

„Din toamnă vom începe deja pregătirile pentru Gala Uniter care se va desfăşura în luna mai, la Oradea”

a mai spus Victoria Balint.

Biletele s-au pus în vânzare la agenţia de bilete a teatrului, de luni până vineri, între orele 10:00 – 16:00, iar sâmbăta şi duminica între orele 10:00-13:00 şi online pe biletmaster.ro.

Începând de la 1 septembrie, agenţia de bilete revine la programul normal, şi anume: de luni până vineri între orele 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, se pot face la numărul de telefon: 0259.440.742.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult