Categorized | Cultură

Pentru cei care îşi fac vacanţa în Oradea. Microstagiune la Teatrul Regina Maria!

Iubitorii de teatru vor avea parte de piese şi vara. Cea de-a doua ediţie a microstagiunii de vară de la Teatrul Regina Maria se va desfăşura în perioada 27 august – 13 septembrie 2015 şi va debuta cu spectacolul „Napoleon era… fată!”, o comedie savuroasă, care va asezona anotimpul torid cu râsul.

Teatrul Regina Maria le propune orădenilor două spectacole excepţionale care se vor desfăşura într-un spaţiu neconvenţional, la Moara de Răsărit: „Dragoste în patru tablouri”, un text modern, în care se damască drama infidelităţii, şi premiera spectacolului „Seara de Ajun”, o poveste contemporană, despre oameni deziluzionați, aflați în pragul dezumanizării, puși în fața unei provocări spirituale: aceea de a crede încă în spiritul Crăciunului.

Propunerile nu se opresc aici, pe 1 septembrie 2015, Teatrul urmând a pune în spectacol piesa „O poveste foarte simplă”, în care dragostea şi spiritul de sacrificiu se vor uni şi vor lupta împreună.

Nici copiii nu vor fi neglijaţi. Pentru ei se vor juca „Frumoasa şi Bestia” şi „O mie și una de Frontiere”.

Microstagiunea de vară se va încheia cu avampremiera spectacolului „Livada de vişini”, un text cehovian, clasic, în care tragismul subiectului este înviorat de comicul de caracter care conturează persoajele.

„Toată lumea percepe această piesă ca pe o dramă dar ea este în realitate o comedie.

Dabija propune o revenire la Cehov, aşa cum îşi dorea autorul să arate spectacolul”

a spus directorul artistic al Teatrului Regina Maria, Victoria Balint.

Pe 20 septembrie începe stagiune!

Stagiunea 2015-2016 va debuta pe 20 septembrie cu premiera efervescentului şi autenticului spectacol „Livada de vişini” urmând ca pe 27 septembrie orădenii să poată vedea o nouă premieră, „Omul din La Mancha”, un musical remarcabil, emoţionant şi tulburător, bazat pe romanul epic „Don Quijote ”al lui Cervantes.

„Din toamnă vom începe deja pregătirile pentru Gala Uniter care se va desfăşura în luna mai, la Oradea”

a mai spus Victoria Balint.

Biletele s-au pus în vânzare la agenţia de bilete a teatrului, de luni până vineri, între orele 10:00 – 16:00, iar sâmbăta şi duminica între orele 10:00-13:00 şi online pe biletmaster.ro.

Începând de la 1 septembrie, agenţia de bilete revine la programul normal, şi anume: de luni până vineri între orele 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, se pot face la numărul de telefon: 0259.440.742.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult