Categorized | Sport

FC Bihor a pierdut primul meci! Experiența și omogenitatea, decisive în favoarea CS Mioveni

Aşa cum era de aşteptat, conform arenabihoreana.ro, CS Mioveni a câştigat la Oradea. Se poate spune că a fost o victorie fără strălucire în condiţiile în care oaspeţii nu au impresionat deoc. Au forţat doar atât cât a fost necesar pentru o victorie şi cele trei puncte. FC Bihor a arătat o poftă de joc abia în partea a doua când au ratat două sau chiar trei bune situaţii de a marcat. Lipsa de experinţă şi a unui portar care să de-a siguranţă în defensivă i-au costat pe orădeni cele trei puncte.

În cadrul rundei inaugurale a Ligii a II-a, Seria a II-a, FC Bihor a pierdut sâmbătă 29 august pe propriul teren scor 0-2 (0-2) cu CS Mioveni. Golurile învingătorilor au fost marcate de Bogdan Stoica şi Torişte în prima parte. Ember a trimis balonul în transversală iar jocul a fost unul destul de modest.

Roş-albaştrii au început curajos partida, Ember având prima acţiune, dar şutul acestuia din careul advers a fost dezamăgitor. La primul corner al oaspeţilor în minutul 10 aceştia au deschis scorul. Bogdan stoica din 5 metri a reluat cu capul în plasă, cu largul concurs a lui Kiraly un junior debutat în acest eşalon (0-1).

Acelaşi Kiraly este pus la grea încercare atunci când Ayza a reluat din vole de la 30 de metri puţin pe lângă poartă. În minutul 23 oaspeţii şi-au mărit diferenţa. Mazilu a luat o acţiune pe cont propriu, a trecut cu lejeritate de doi adversari a pasat pe culuar pentru Torişte care venit lansat a şutat plasat la colţul lung (0-2).

Arbitrul targe pe faţă cu formaţia din Mioveni, iar jocul se echilibreaă. Ember execută în transversală o lovitură liberă de la 18 m pentru ca Arsene din poziţie favorabilă să şuteze total aiurea.

Debutul actului secund a aparţinut gazdelor, acţiunea personală a lui Haş fiind finalizată de Şulea din şase metri în blocaj. Orădenii insistă mai mult, Andor fiind blocat în două rânduri în momentul şutului. Mioveniul conservă rezultatul şi încearcă sporadice contraatacuri fără însă a avea finalizaze. Ţoca are un conflict direct cu Buhăescu şi ambii sunt avertizaţi cu cartonaş galben.

Cu zece minute înainte de final, FC Bihor are o nouă ocazie de a reduce din diferenţă, lovitura de cap a lui Mintaş fiind reţinută cu siguranţă de Popescu.

Finalul este unul în care gazdele sunt în căutarea golului de onoare dar oaspeţii din Mioveni sunt preocupaţi mai mult de o posesie prelungită.

Doar 4 jucători din echipa de anul trecut

Una peste alta, a fost jocul de debut în noua ediție de campionat pentru FC Bihor, care a aliniat în teren doar patru jucători care au evoluat și-n campionatul trecut, Țoca, Haș, Ember și Cr. Andor, ceilalți fiind tineri neexperimentați, ori veniți de la CSC Sânmartin, ori promovați de la Centrul de Copii și Juniori al clubului.

Important este însă că la finalul jocului, spectatorii care au fost într-un număr destul de frumos, în condițiile actuale, au dat dovadă de solidaritate cu echipa gazdă și au aplaudat jucătorii.

„Știam că o să întâlnim o echipă mai bună, motivată, pentru a promova anul acesta, probabil. Sunt o candidată la promovare, au un lot experimentat. M-am uitat la linia de atac, toți foști jucători de Liga I. Noi am încercat cu mijloacele pe care le-am avut, așa cum le-am putut pregăti, să fim un partener de întrecere cât mai echilibrat. Am avut și noi ocaziile noastre, au avut și ei. Una peste alta, este o victorie meritată a echipei din Mioveni”

a declarat, după joc, tehnicianul formației orădene, Gheorghe Silaghi.

„Un meci foarte slab, din partea ambelor echipe, care a fost clar influențat de căldura foarte mare de afară. Pentru noi cred că a fost cel mai slab meci de când sunt antrenorul acestei echipe. Singurul lucru pozitiv după meciul de astăzi sunt cele trei puncte, în rest multe, foarte multe greșeli, lipsă de concentrare.

Ideea este că nu sunt mulțumit absolut deloc de jocul echipei și sper ca de la etapa următoare să arătăm altfel, pentru că dacă ne vom prezenta la fel, vom avea mari probleme”

a declarat și antrenorul echipei din Mioveni, Claudiu Niculescu.

FC Bihor – CS Mioveni 0-2 (0-2). Au marcat: B. Stoica (min. 10) și Toriste (min. 23)

FC Bihor: Kiraly – S. Matei, Mintaș, Țoca, Arsene – Magda (min. 69 Novak), Haș – Sas (min. 30 Al. Maria), Ember (min. 77 C. Cornea), Andor – ctp. – Sulea. Antrenor: Gh. Silaghi.

CS Mioveni: Oct. Popescu – Toriste, Ali Calvin, B. Stoica, Ed. Stoica – C. Marinescu, Al. Răuță – ctp. (min. 77 Gălan) – V. Mazilu, C. Năstăsie (min. 58 Honciu), R. Ayza – V. Buhăescu (min. 70 Nilă). Antrenor: Cl. Niculescu.

Au arbitrat: Denis Haidiner (Hunedoara) – Stelian Slabu (Brașov) și Iulian Szekely (Cluj).

Prima etapă a Seriei a II-a din Liga a II-a a fost una oaspeților, care s-au impus în cinci din cele șapte jocuri. Singura victorie a gazdelor s-a consemnat la Caransebeș, unde echipa locală FC a câștigat cu 3-1 jocul cu CSM Rm. Vâlcea. O remiză s-a consemnat la Baia Mare, iar scorul etapei l-a reușit Olimpia Satu Mare, 5-0, în deplasare, la Reșița.

În următoarea etapă, FC Bihor va evolua, sâmbătă, 5 septembrie, la Satu Mare, cu Olimpia.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4286 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult