Categorized | Sport

FC Bihor a pierdut primul meci! Experiența și omogenitatea, decisive în favoarea CS Mioveni

Aşa cum era de aşteptat, conform arenabihoreana.ro, CS Mioveni a câştigat la Oradea. Se poate spune că a fost o victorie fără strălucire în condiţiile în care oaspeţii nu au impresionat deoc. Au forţat doar atât cât a fost necesar pentru o victorie şi cele trei puncte. FC Bihor a arătat o poftă de joc abia în partea a doua când au ratat două sau chiar trei bune situaţii de a marcat. Lipsa de experinţă şi a unui portar care să de-a siguranţă în defensivă i-au costat pe orădeni cele trei puncte.

În cadrul rundei inaugurale a Ligii a II-a, Seria a II-a, FC Bihor a pierdut sâmbătă 29 august pe propriul teren scor 0-2 (0-2) cu CS Mioveni. Golurile învingătorilor au fost marcate de Bogdan Stoica şi Torişte în prima parte. Ember a trimis balonul în transversală iar jocul a fost unul destul de modest.

Roş-albaştrii au început curajos partida, Ember având prima acţiune, dar şutul acestuia din careul advers a fost dezamăgitor. La primul corner al oaspeţilor în minutul 10 aceştia au deschis scorul. Bogdan stoica din 5 metri a reluat cu capul în plasă, cu largul concurs a lui Kiraly un junior debutat în acest eşalon (0-1).

Acelaşi Kiraly este pus la grea încercare atunci când Ayza a reluat din vole de la 30 de metri puţin pe lângă poartă. În minutul 23 oaspeţii şi-au mărit diferenţa. Mazilu a luat o acţiune pe cont propriu, a trecut cu lejeritate de doi adversari a pasat pe culuar pentru Torişte care venit lansat a şutat plasat la colţul lung (0-2).

Arbitrul targe pe faţă cu formaţia din Mioveni, iar jocul se echilibreaă. Ember execută în transversală o lovitură liberă de la 18 m pentru ca Arsene din poziţie favorabilă să şuteze total aiurea.

Debutul actului secund a aparţinut gazdelor, acţiunea personală a lui Haş fiind finalizată de Şulea din şase metri în blocaj. Orădenii insistă mai mult, Andor fiind blocat în două rânduri în momentul şutului. Mioveniul conservă rezultatul şi încearcă sporadice contraatacuri fără însă a avea finalizaze. Ţoca are un conflict direct cu Buhăescu şi ambii sunt avertizaţi cu cartonaş galben.

Cu zece minute înainte de final, FC Bihor are o nouă ocazie de a reduce din diferenţă, lovitura de cap a lui Mintaş fiind reţinută cu siguranţă de Popescu.

Finalul este unul în care gazdele sunt în căutarea golului de onoare dar oaspeţii din Mioveni sunt preocupaţi mai mult de o posesie prelungită.

Doar 4 jucători din echipa de anul trecut

Una peste alta, a fost jocul de debut în noua ediție de campionat pentru FC Bihor, care a aliniat în teren doar patru jucători care au evoluat și-n campionatul trecut, Țoca, Haș, Ember și Cr. Andor, ceilalți fiind tineri neexperimentați, ori veniți de la CSC Sânmartin, ori promovați de la Centrul de Copii și Juniori al clubului.

Important este însă că la finalul jocului, spectatorii care au fost într-un număr destul de frumos, în condițiile actuale, au dat dovadă de solidaritate cu echipa gazdă și au aplaudat jucătorii.

„Știam că o să întâlnim o echipă mai bună, motivată, pentru a promova anul acesta, probabil. Sunt o candidată la promovare, au un lot experimentat. M-am uitat la linia de atac, toți foști jucători de Liga I. Noi am încercat cu mijloacele pe care le-am avut, așa cum le-am putut pregăti, să fim un partener de întrecere cât mai echilibrat. Am avut și noi ocaziile noastre, au avut și ei. Una peste alta, este o victorie meritată a echipei din Mioveni”

a declarat, după joc, tehnicianul formației orădene, Gheorghe Silaghi.

„Un meci foarte slab, din partea ambelor echipe, care a fost clar influențat de căldura foarte mare de afară. Pentru noi cred că a fost cel mai slab meci de când sunt antrenorul acestei echipe. Singurul lucru pozitiv după meciul de astăzi sunt cele trei puncte, în rest multe, foarte multe greșeli, lipsă de concentrare.

Ideea este că nu sunt mulțumit absolut deloc de jocul echipei și sper ca de la etapa următoare să arătăm altfel, pentru că dacă ne vom prezenta la fel, vom avea mari probleme”

a declarat și antrenorul echipei din Mioveni, Claudiu Niculescu.

FC Bihor – CS Mioveni 0-2 (0-2). Au marcat: B. Stoica (min. 10) și Toriste (min. 23)

FC Bihor: Kiraly – S. Matei, Mintaș, Țoca, Arsene – Magda (min. 69 Novak), Haș – Sas (min. 30 Al. Maria), Ember (min. 77 C. Cornea), Andor – ctp. – Sulea. Antrenor: Gh. Silaghi.

CS Mioveni: Oct. Popescu – Toriste, Ali Calvin, B. Stoica, Ed. Stoica – C. Marinescu, Al. Răuță – ctp. (min. 77 Gălan) – V. Mazilu, C. Năstăsie (min. 58 Honciu), R. Ayza – V. Buhăescu (min. 70 Nilă). Antrenor: Cl. Niculescu.

Au arbitrat: Denis Haidiner (Hunedoara) – Stelian Slabu (Brașov) și Iulian Szekely (Cluj).

Prima etapă a Seriei a II-a din Liga a II-a a fost una oaspeților, care s-au impus în cinci din cele șapte jocuri. Singura victorie a gazdelor s-a consemnat la Caransebeș, unde echipa locală FC a câștigat cu 3-1 jocul cu CSM Rm. Vâlcea. O remiză s-a consemnat la Baia Mare, iar scorul etapei l-a reușit Olimpia Satu Mare, 5-0, în deplasare, la Reșița.

În următoarea etapă, FC Bihor va evolua, sâmbătă, 5 septembrie, la Satu Mare, cu Olimpia.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4188 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult