Categorized | Educatie

Doar 314 elevi din 1.168 au luat bacalaureatul de toamnă!

Dacă anul trecut, rata de promovabilitate la baclaureatul de toamnă a fost de 19,97%, anul acesta ea a crescut la 20.95%. Au luat aşadar Bac-ul 314 elevi şi l-au picat 1.168, 215 cu medii cuprinse între 5.00 şi 5.99.

Rezultatele la Bacalaureat au fost afişate marţi, 1 septembrie 2015, în jurul orei 14.00, cu doar două ore înainte de ora la care se puteau depune constestaţiile.

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, din cei 1.781 de elevi înscrişi s-au prezentat 1.499, fiind absenţi 282, şi eliminaţi din examen – 17. Din cei eliminaţi, 12 elevi au fost eliminaţi în timpul susţinerii probelor scrise, iar 5 după vizionarea înregistrărilor audio-video. Vizionarea înregistrărilor audio-video s-a făcut după fiecare probă de examen.

Potrivit rezultatelor, în Bihor s-au înregistrat 1.168 de candidaţi respinşi, 215 fiind respinşi cu medii cuprinse între 5.00 şi 5.99.

Din totalul candidaţilor prezenţi, 314 au promovat examenul de bacalaureat, 245 au avut medii între 6-6.99, 63 de elevi au avut medii între 7-7.99, de asemenea s-au înregistrat 6 candidaţi cu medii între 8-8.99.

Rata de promovabilitate înainte de contestaţii pentru examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă, a fost aşadar de 20.95%.

Candidaţii nemultumiţi de rezultate au putut depune contestaţii ieri, 1 septembrie, între orele 16 – 20, urmând ca pe 4 septembrie să se afişeze rezultatele finale la centrele de concurs şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult