Categorized | Educatie

Încep înscrierile de toamnă la Universitatea din Oradea!

Veste bună pentru elevii care şi-au luat Bacalaureatul pe ultima sută de metri sau care nu au reuşit să intre în vară la facultate. Luni, 7 septembrie 2015, aceştia se vor putea înscrie la concursul de admitere, sesiunea septembrie, la Universitatea din Oradea.

Înscrierile pentru studii universitare de licenţă încep luni, cu excepţia Facultăţii de Medicină şi Farmacie, la care vor începe vineri, 11 septembrie 2015.

Pentru studiile universitare de masterat, depunerea dosarelor de concurs va începe din 7 septembrie 2015 pentru Facultăţile de Construcţii şi Arhitectură, de Drept, de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, de Ştiinţe Economice şi de Socio Umane.

Din 14 septembrie se pot depune dosare şi pentru Facultăţile de Arte, de Geografie, Turism şi Sport, de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, de Inginerie Energetică şi Management Industrial, de Inginerie Managerială şi Tehnologică, de Litere, de Protecţia Mediului, de Ştiinte şi de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman”.

Calendarele defalcate pe facultăţi, plus locurile disponibile pe fiecare specializare, se pot găsi pe uoradea.ro la secţiunea „Admitere”.

Şanse mai mari la taxă!

Taxele de anul acesta sunt 150 de lei taxă de admitere, 150 de lei pentru contestații și 100 de lei pentru înmatriculare. Studenții străini vor plăti în plus o taxă de procesare dosar de 150 de euro.

Pentru sesiunea de toamnă a concursului de Admitere 2015, Universitatea din Oradea oferă 3.531 de locuri pentru studiile universitare de licenţă, din care 177 bugetate (13 pentru rromi şi 13 pentru tineri de origine română din Republica Moldova cu diplomă de bacalaureat obţinută în România) și 2.591 de locuri pentru studiile universitare de masterat, din care 69 bugetate (4 locuri pentru românii de pretutindeni).

Facultatea de Medicină şi Farmacie va scoate la concurs, pentru sesiunea din septembrie, 113 locuri la studii de licenţă. Dintre acestea, 80 de locuri sunt la specialitatea Medicină (în limba engleză), în baza suplimentării capacităţii de şcolarizare de către ARACIS (cifrele de mai sus se refera inclusiv la studenţii non EU şi vor suferi modificări în funcţie de numărul de scrisori de acceptare la studii primite pentru aceştia).

Pentru studiile universitare de doctorat, universitatea are disponibile 15 locuri fără taxă, un loc pentru tinerii de origine română din Republica Moldova și 150 de locuri cu taxă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult