Categorized | Anchetă/Poliţie

Imobile de-a Moca. Orădeancă reţinută pentru înşelăciune!

O escroacă din Oradea care se dădea executor judecătoresc, a indus în eroare 12 persoane, cu ocazia participării la licitaţii publice privind vânzarea silită a unor imobile, falsificând procese-verbale de licitaţie, astfel încât persoanele vătămate să se creadă câştigătoare ale licitaţiilor. La schimb, femeia a primit banii pretinselor vânzări. Pentru toate aceste înşelăciuni Daniela Ecaterina Moca a fost reţinerea pentru 24 de ore de procurori.

Procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea au dispus, luni, 7 septembrie 2015, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatei Moca Daniela Ecaterina pentru săvârşirea unor fapte de înşelăciune, uzurpare de calităţi oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Astfel, în cursul zilei de marţi, 8 septembrie 2015, inculpata a fost prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Oradea, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din actele de urmărire penală, a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, Moca Daniela Ecaterina a indus în eroare 12 persoane vătămate, prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase, în scopul obţinerii unui folos patrimonial injust, cauzându-le acestora o pagubă totală de 232.103 euro, nerecuperată.

„În concret, inculpata, în unele situaţii prin uzurparea calităţii de executor judecătoresc, a indus în eroare persoanele vătămate, cu ocazia participării la licitaţii publice privind vânzarea silită a unor imobile, falsificând procese-verbale de licitaţie, prin care persoanele vătămate ar fi fost declarate câştigătoare ale licitaţiilor. În schimb, persoanele vătămate au înmânat inculpatei sumele de reprezentând preţul pretinselor vânzări, care au fost însuşite de către inculpată”

se afirmă într-un comunicat de presă al archetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, semnat de procurorul general Aurel Mascaş.

În documentarea activităţii infracţionale, în cauză au efectuat activităţi de cercetare penală şi ofiţeri ai Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Bihor – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, procurorii beneficiind de suportul tehnic şi informativ al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult