Categorized | Educatie

Râsu’ plânsu’. Autorii transferurilor ilegale de la Inspectorat vor fi judecaţi de colegii lor!

La începutul acestei săptămâni, la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor a sosit raportul Corpului de Control al ministrului Educaţiei cu privire la cele 144 de transferuri frauduloase. Evident, acestea se vor revoca, dar cea mai şocantă rămâne recomandarea lui Sorin Cîmpeanu, aceea ca inspectorii vinovaţi să fie cercetaţi în… familie!

Aşa cum Oradea Press a explicat clar în acest material, noul ministru al Educaţiei nu este deloc interesat de rezolvarea unor probleme în sistemul pe care îl guvernează. Singura lui preocupare este imaginea proprie şi a celor de care s-a înconjurat. Doar aşa s-ar putea explica de ce, după ce a tunat şi a fulgerat în presa centrală cu privire la ilegalităţile comise în Bihor, destituindu-l din funcţie pe fostul şef al IŞJ Bihor, Nicolae Avram, a decis ca neregulile comise de aceştia să fie judecate „călduţ”, „cu mănuşi” „mai puţin dur”, de proprii colegi ai celor în cauză.

Conform unui comunicat al Inspectoratului, în urma controlului care a vizat verificărea legalităţii privind admiterea la liceu în sesiunea iulie 2015 şi în baza raportului trimis de către Corpul de Control al Ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, acesta va reanaliza toate solicitările de „situaţii speciale” şi va revoca toate aprobările privind redistribuirile pentru care s-a constatat că nu respectă prevederile metodologice.

Din cele 189 de transferuri aprobate, 144 se vor revoca, aşa cum este prezentat în raport. Dacă a fost depăşit numărul maxim de 30 de elevi pe clasă, se va reveni la efectivul maxim de 30 de elevi pe clasă.

Totodată „se constituie o Comisie de Cercetare Disciplinară pentru stabilirea persoanelor care se fac vinovate de aceste aspecte. După finalizarea cercetărilor se vor lua măsurile legale ce se impun”, se afirmă într-un comunicat remis de IŞJ Bihor.

În „famiglie”!

Nou şef al Inspectoratului, Alin Novac-Iuhas, susţinea marţi, 8 septembrie 2015, că va reanaliza transferurile şi va trimite înştiinţări către persoanele în cauză şi către şcoli.

„În raportul Corpului de Control al ministrului sunt nominalizate doar situaţiile excepţionale, pe celelalte le vom identifica noi. Sper să reuşim să facem astăzi (n.r. marţi, 8 septembrie) comunicările către persoanele în cauză”

a spus Iuhas care nu a avut nicio explicaţie cu privire la faptul că în raport nu erau nominalizate persoanele cu nereguli.

În ceea ce priveşte vinovaţii, pentru că să aprobi 189 de transferuri şi 144 să fie ilegale, te face în mod clar vinovat, aceştia vor fi judecaţi de o Comisie de Cercetare Disciplinară formată tot de către reprezentanţi ai Inspectoratului.

„Este adevărat că o parte dintre colegi vor fi judecaţi de colegii lor, dar noi nu avem ce face, aşa este legea. Comisia va cerceta cazul şi va face un raport final în care va stabili dacă membrii comisiei care au aprobat transferurile sunt vinovaţi sau nu”

a spus Alin Novac-Iuhas.

Totuşi, în raportul Corpului de Control al ministrului se mai afirmă că Ministerul va sesiza organele de urmărire penală pentru săvârşirea unor posibile abuzuri în serviciu de către comisie. Dacă nu va uita, mai ales că imaginea din media, aceea a „Zeului de Dâmboviţa” care împarte dreptatea cu biciul, s-a conturat deja!

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult