Categorized | Educatie

A început şcoala! Emoţii, flori şi fericire în prima zi!

Şcoala Bălcescu din Oradea a serbat luni, 14 septembrie 2015, atât începerea anului şcolar cât şi 50 de ani de la înfiinţare unităţii. În faţa prezidiului, alătuit din profesori şi oficialităţi, bobocii au trăit primele emoţii, sub privirile protectoare ale părinţilor şi profesorilor.

Pe holul Şcolii Nicolae Bălcescu, ieri, în jurul orei 8.50, era linişte, dar mulţimea, în jur de 700 de persoane, se zărea din uşa ce dădea spre curte. În colţul şcolii, se formase un tunel făcut de copiii mai mari, cu flori în mânuţe. La capătul culoarului începea careul imens cu clasele aliniate milităreşte, la capătul fiecăreia fiind câte o doamnă sau domnişoară profesoară.

Micuţii erau nerăbdători. Unii aveau chef de vorbă, o parte dintre ei schimbau priviri cu colegii, alţii erau nemulţumiţi că soarele se cuibărise în ochişorii lor iar alţii strângeau în mâini baloane albastre sau flori de diferite culori.

Alături de ei, tăticii şi mămicile ţineau neapărat să imortalizeze momentul folosind ce aveau la îndemână, de la aparate foto profesionale la telefoane mobile.

Cinci decenii dedicate educaţiei!

Prezidiul a fost unul generos, alături de directorul Gheorghe Troie, la festivităţi, participând Claudia Timofte din partea Prefecturii, Cristian Puşcaş din partea Primăriei Oradea, fost elev al şcolii, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor – Monica Costa fostă dirigintă a şcolii şi din partea Asociaţiei Părinţilor – Alina Popa. Invitaţii speciali au fost foşti directori sau directori adjuncţi ai unităţii şcolare: Galina Pantea, Ana Gale şi Ruxandra Henciu alături de actuali profesori.

„Doamnei Galina Pantea îi purtăm un mare respect pentru că dumneaei a deschis, acum 50 de ani, porţile acestei şcoli”

a spus directorul Gheorghe Troie. După prezentarea invitaţilor, pe muzică, au intrat cei mai mici dintre copliaşi, elevii celor cinci clase pregătitoare. Au vorbit apoi oficialităţile, conducerea şcolii primind o diplomă specială din partea Primăriei.

„Din partea mea şi a inspectorului general Novac-Iuhas vreau vă urez bun venit la şcoală. Dragi părinţi, cea mai valoroasă moştenire pe care o puteţi lăsa copiilor este educaţie, atât în cadrul şcolii cât şi familiei. Fiţi, aşadar, alături de şcoală nu doar în această zi, ci pe tot parcursul anului. Stimaţi colegi, cadre didactive, vă urez multă putere de muncă şi să faceţi lecţii atractive care să rămână vii în memoria copiilor noştri.

Dragi copii, sunteţi cea mai de preţ resursă a acestei ţări. Succesul nostru ca naţie, depinde de abilitatea de a vă educa pe voi, tânăra generaţie. Am încredere că veţi munci mult, cu perseverenţă şi cu dorinţă de a evolua. Sunt sigură că veţi deveni motiv de mândrie pentru noi toţi. Un an şcolar minunat şi uşor, succes tuturor!”

a spus Monica Costa, inspector şcolar pentru limbi modernr la IŞJ Bihor.

Discursul a fost urmat de premierea celor doi elevi care au luat nota 10 la Evaluarea Naţională, Bianca Cheran şi Gabriel Prada, premiaţi săptămâna trecută şi la IŞJ Bihor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult