Categorized | Oradea

Fațada Pasajului Vulturul Negru, aproape reabilitată. Mozaicul mai are de aşteptat!

Anul trecut, Administrația Imobiliară Oradea a reabilitat fațadele corpurilor C, D și E ale imobilului Pasajul Vulturul Negru (cele care dau spre strada Independenței), iar acum au fost finalizate și lucrările de reabilitare a corpului B (cel cu turn, care dă spre Piața Unirii). Din păcate cea de-a doua licitaţie organizată pentru reabilitarea mozaicului din pasaj nu a atras nicio ofertă ceea ce înseamnă că banii europeni ar putea fi pierduţi.

Lucrările de reabilitare a Pasajului Vulturul Negru „Reabilitare parament exterior și învelitori aferente Palatul Vulturul Negru Oradea” au început pe 31 ianuarie 2014 și sunt executate de firma S.C Constructorul Sălard S.R.L. Termenul de execuție este 24 de luni de la data predării amplasamentului, respectiv 31 ianuarie 2016. Valoarea contractului de lucrari este de aproape 8 milioane de lei, cu TVA.

Lucrările de reabilitare care se execută la Pasajului Vulturul Negru sunt: refacerea fațadei, inclusiv a elementelor ornamentale, înlocuirea în totalitate a învelitorii, refacerea elementelor de tinichigerie distruse. Tâmplăriile existente se vor recondiționa și vor fi vopsite în culorile originale, iar cele care nu se pot recondiționa vor fi refăcute.

De menționat, că se urmărește refacerea plasticii ornamentale. Elementele ceramice vopsite vor fi curățate, iar cele lipsă vor fi înlocuite.

Până în prezent au fost executate lucrările de refacere a acoperișului, lucrările de refacere a fațadelor dinspre str. Independenței și Piața Unirii, urmând să fie refăcute și fațadele și calcanele interioare, deasupra pasajului de sticlă.

Una caldă alat rece!

 

Dacă exteriorul este terminat în proporţie de 86%, mozaicul nu va fi reabilitat prea curând, la cea de-a doua licitaţie organizată pentru reabilitarea lui, neprezentându-se nicio firmă. Aceasta înseamnă că banii europeni pentru refacerea mozaicului ar putea fi pierduţi, întrucât timpul de lucru rămas nu i-ar permite niciunei firme să realizeze lucrarea.

În iulie 2013, viceprimarul Mircea Mălan a refuzat recepţionarea lucrării de refacere a mozaicului executate de firma Marconstruct. Comisia constatase la verificarea de final: fisuri în mozaic, diferențe de culoare, straturi care nu făceau aderența cu stratul suport, plăci de mozaic ciobite, rosturi lipsă sau rosturi neuniforme.

Reprezenzanţii municipalităţii susţin că după ce şi această ultimă licitaţie a căzut au în lucru mai multe variante.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult