Categorized | Sanatate

Din 15 octombrie, în Bihor, începe campania de vaccinare gripală!

5.600 de doze de vaccin gripal vor sosi în Bihor până la jumătatea lunii, urmând ca apoi să fie demarată o campanie de vaccinare. Vor fi vizate, persoanele cu diferite afecţiuni medicale cronice, femeile însărcinate, medicii, cadrele medii sanitare şi personalul auxiliar, adulţii sau copiii din instituţiile de ocrotire socială precum şi persoanele de peste 65 ani.

Conform Ministerului Sănătăţii, joi, 8 octombrie, a fost achiziţionată, la nivel naţional, o cantitate de 500.000 de doze de vaccin gripal sezonier pentru imunizarea persoanelor aflate la grupe de risc, pentru sezonul epidemic 2015-2016. Din această cantitate, judeţul Bihor va beneficia de 5.600 de doze de vaccin gripal, din care pentru Direcţia Medicală MAI – 200 doze iar pentru Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor – 5.400 doze.

În conformitate cu Metodologia de supraveghere a gripei, infecţiilor respiratorii acute şi infecţiilor acute respiratorii severe pentru sezonul 2015-2016 grupele populaţionale considerate la risc şi pentru care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea antigripală în sezonul 2015-2016 sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 64 de ani, aflate în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm, sau cu virusul imunodeficienţei umane, gravidele şi medicii, cadre medii sanitare şi personalul auxiliar, atât din spitalele cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii.

Tot în categoria populaţiei aflată la risc intră şi persoanele cu vârsta egală sau peste 65 ani şi adulţii sau copiii, rezidenţi în instituţii de ocrotire socială alături de persoanele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt.

În perioada următoare, DSP Bihor va asigura transportul dozelor repartizate de la sediul Companiei Naţionale Unifarm SA Bucureşti la sediul propriu iar ulterior repartizarea dozelor către medicii vaccinatori în vederea vaccinării populaţiei eligibile.

Demararea campaniei de vaccinare antigripală va avea loc începând din data de 15 octombrie 2015.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult