Categorized | Sanatate

Din 15 octombrie, în Bihor, începe campania de vaccinare gripală!

5.600 de doze de vaccin gripal vor sosi în Bihor până la jumătatea lunii, urmând ca apoi să fie demarată o campanie de vaccinare. Vor fi vizate, persoanele cu diferite afecţiuni medicale cronice, femeile însărcinate, medicii, cadrele medii sanitare şi personalul auxiliar, adulţii sau copiii din instituţiile de ocrotire socială precum şi persoanele de peste 65 ani.

Conform Ministerului Sănătăţii, joi, 8 octombrie, a fost achiziţionată, la nivel naţional, o cantitate de 500.000 de doze de vaccin gripal sezonier pentru imunizarea persoanelor aflate la grupe de risc, pentru sezonul epidemic 2015-2016. Din această cantitate, judeţul Bihor va beneficia de 5.600 de doze de vaccin gripal, din care pentru Direcţia Medicală MAI – 200 doze iar pentru Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor – 5.400 doze.

În conformitate cu Metodologia de supraveghere a gripei, infecţiilor respiratorii acute şi infecţiilor acute respiratorii severe pentru sezonul 2015-2016 grupele populaţionale considerate la risc şi pentru care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea antigripală în sezonul 2015-2016 sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 64 de ani, aflate în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm, sau cu virusul imunodeficienţei umane, gravidele şi medicii, cadre medii sanitare şi personalul auxiliar, atât din spitalele cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii.

Tot în categoria populaţiei aflată la risc intră şi persoanele cu vârsta egală sau peste 65 ani şi adulţii sau copiii, rezidenţi în instituţii de ocrotire socială alături de persoanele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt.

În perioada următoare, DSP Bihor va asigura transportul dozelor repartizate de la sediul Companiei Naţionale Unifarm SA Bucureşti la sediul propriu iar ulterior repartizarea dozelor către medicii vaccinatori în vederea vaccinării populaţiei eligibile.

Demararea campaniei de vaccinare antigripală va avea loc începând din data de 15 octombrie 2015.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult