Categorized | Cultură

Turtă Dulce şi pentru copiii din mediul rural!

Asociaţia Culturală D’art are în desfăşurare un proiect lăudabil prin care duce teatrul pentru copii în mediul rural pentru a-i învăţa pe micuţi să fie toleranţi. Primele reprezentații ale spectacolului cu marionete și păpuși „Căsuţa de Turtă Dulce” au avut loc duminică și luni în Sânnicolau Român, Oșorhei şi Pomezeu.

La spectacolele desfăşurate pe 11 şi 12 octombrie 2015 a participat un număr între 70 și 150 de copii pe fiecare reprezentaţie. Copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani s-au bucurat de fiecare moment petrecut alături de personajele Hansel și Gretel din povestea fraților Grimm. Cei mici au avut ocazia să interacționeze cu păpușile, au urcat pe scenă și i-au răsplătit la sfârșit pe actori cu aplauze îndelungate.

Fiecare reprezentație s-a încheiat cu un atelier de promovare a toleranței inter-etnice în cadrul căruia au fost prezentate aspecte-cheie cu privire la diversitatea culturală, importanța dialogului şi a comportamentelor tolerante faţă de minorităţi.

Inițiativa aparține Asociației Culturale D’ART, spectacolul de teatru fiind realizat în cadrul proiectului „Căsuţa de turtă dulce”, spectacol cu păpuşi şi marionete, pentru copiii din mediul rural.

Proiectul este finanțat în cadrul Programul PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultura și artă în cadrul patrimoniului cultural european”, printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult