Categorized | Cultură

Turtă Dulce şi pentru copiii din mediul rural!

Asociaţia Culturală D’art are în desfăşurare un proiect lăudabil prin care duce teatrul pentru copii în mediul rural pentru a-i învăţa pe micuţi să fie toleranţi. Primele reprezentații ale spectacolului cu marionete și păpuși „Căsuţa de Turtă Dulce” au avut loc duminică și luni în Sânnicolau Român, Oșorhei şi Pomezeu.

La spectacolele desfăşurate pe 11 şi 12 octombrie 2015 a participat un număr între 70 și 150 de copii pe fiecare reprezentaţie. Copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani s-au bucurat de fiecare moment petrecut alături de personajele Hansel și Gretel din povestea fraților Grimm. Cei mici au avut ocazia să interacționeze cu păpușile, au urcat pe scenă și i-au răsplătit la sfârșit pe actori cu aplauze îndelungate.

Fiecare reprezentație s-a încheiat cu un atelier de promovare a toleranței inter-etnice în cadrul căruia au fost prezentate aspecte-cheie cu privire la diversitatea culturală, importanța dialogului şi a comportamentelor tolerante faţă de minorităţi.

Inițiativa aparține Asociației Culturale D’ART, spectacolul de teatru fiind realizat în cadrul proiectului „Căsuţa de turtă dulce”, spectacol cu păpuşi şi marionete, pentru copiii din mediul rural.

Proiectul este finanțat în cadrul Programul PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultura și artă în cadrul patrimoniului cultural european”, printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4286 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult