Categorized | Sanatate

GALERIE FOTO! Vezi cum arată Oradea de pe noul heliport de la Spitalul Judeţean!

O parte dintre cei care s-au ocupat de organizarea evenimentului de la teatru au participat, sâmbătă, 17 octombrie 2015, la 18.30, la inaugurarea heliportului care este construit pe acoperișul clădirii Spitalului Județean. Panglica a fost tăiată de prefectul Claudiu Pop care a spus că îi felicită atât pe cei care au inițiat proiectul cât și pe cei care s-au implicat în realizarea lui.

Deşi a fost o zi ploiosă, reprezentanţii Spitalului Judeţean au reuşit să inaugureze noul heliport. Înainte de inaugurare, ploaia s-a oprit câteva minute aşa că, jurnaliştii prezenţi au reuşit să facă şi fotografii.

„Părintele proiectului este dr. Hadrian Borcea care a pornit de la un program finanțat de Petrom în urmă cu cinci ani și a ajuns la acesta. Este primul heliport pe clădire din România și tocmai de aceea a fost nevoie de foarte multe acte. Construcția lui a costat în jur de 800 de mii de lei dar cred că vom ajunge la un milion de lei după obținerea tuturor avizelor, mai ales că vrem să îl folosim și noaptea, ceea ce presupune balizare”

a spus dr. Gheorghe Carp.

Hadrian Borcea a mulțumit Fundației pentru SMURD care a manageriat fondurile și Holcim care a sponsorizat semnificativ proiectul.

„Am pornit de la faptul că un pacient critic parcurge 20 de minute de la Spital la Aeroport, plus două transferuri de pe o targă pe altă, se pierde cel puțin o jumătate de oră iar în multe cazuri această jumătate de oră face diferența între viață și moarte.

Acum, pacientul va urca de pe secție cu liftul și va fi în câteva minute în elicopter. Zborurile vor fi plătite de Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne. Pentru început vom avea o medie de o aterizare pe zi dar sperăm să ajungem în scurt timp la două.

Sperăm ca până în decembrie să avem finalizată și autrorizarea și balizarea pentru a folosi heliportul și noaptea”

a spus Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”true” desc=”false” img_in_row=”3″ display=”all” sort_by=”random” animation_effect=”” album_title=”true” album_id=”2″]

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult