Categorized | Cultură

Luni, la Oradea: Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele!

Vedete ale scenei și prieteni de o viață, Horațiu Mălăele și Ion Caramitru vin luni, 26 octombrie, de la ora 19.00, la Teatrului Regina Maria din Oradea cu o ediție de gală a înfruntării lor actoricești „arbitrate” cu virtuozitate de violoncelistul Adrian Naidin, un fascinant duel de vorbe de duh, versuri alese și umor fin, „Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele”.

Spectacolul este o excelentă provocare pentru cei doi actori, care explorează cu umor, subtilități ale memoriei culturale și firide secrete ale unui labirint emoțional sensibil. Caramitru recită cu un har care-l face unic în teatrul românesc, imaginând, cu ingeniozitate, răspunsuri pe măsura unui vulcan al scenei ca Horațiu Mălăele, irezistibil și plin de spirit – demonstrații de virtuozitate într-un duel de verbe la care invocați ca „martori” sunt Shakespeare, Topârceanu sau Nichita Stănescu.

Horațiu Mălăele mizează pe geniul său comic care are la îndemână un arsenal impresionant de subtilități artistice. Probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 30 de ani – așa cum îl descrie Ion Caramitru, Mălăele este într-o perpetuă și vie căutare a esenței și de aceea niciuna dintre aparițiile sale pe scenă nu seamănă cu cea anterioară.

Violoncelistul Adrian Naidin este cel care a acceptat provocarea de a da ritm acestui spectacol neconvențional de cuvinte.

„Rostit, sunetul ar putea deveni cuvânt. Sunt întâlniri între cuvânt și sunet. Ambele au aceeași origine: spiritul. Ambele vin din suflet”

susține muzicianul.

Ajuns la cel de-al patrulea sezon, răstimp în care a fost jucat de fiecare dată cu casa închisă la București și în turneele din țară, spectacolul „Caramitru-Mălăele câte’n lună și în stele” începe acum noua stagiune cu seria edițiilor de gală. E o întâlnire de neratat, cu trei artiști fenomenali, pentru ca mai apoi, așa cum spune Horațiu Mălăele,

„în continuarea vieții dumneavostră să râdeți, pentru că râsul este muzica sufletului, să vă jucați – este secretul tinereții și să iubiți – este rațiunea de trăi”.

Biletele pentru reprezentația orădeană a acestui eveniment s-au pus în vânzare la Agenția Teatrului Regina Maria, deschisă de luni până vineri între orele 10-19, iar sâmbăta-duminica între orele 10-13 (rezervări de locuri se pot face la tel. 0259.440.742).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult