Categorized | Educatie

Universitatea din Oradea tot mai mică pe zi ce trece!

Dacă în ceea ce priveşte performanţa, Universitatea din Oradea a ajuns în sfârşit pe cea mai înaltă treaptă a clasărilor ARACIS, în ceea ce priveşte personalul, instituţia se subţiază regulat. După ce că pierde anual cadre didactice care ies la pensie, au mai şi fost nevoiţi să dea afară aproape 100 de asistenţi universitari.

Cu fiecare an care trece, criza de personal începe să se facă tot mai simţită la nivelul Universităţii din Oradea.

„Am început anul universitar cu 3,6% mai mulţi studenţi în anul I dar în ceea ce priveşte cadrele didactice, avem sub 1000 de persoane. Din 30 septembrie le-au încetat contractele colegilor care nu aveau doctorate aşa că, după cum vedeţi, nici nu mai este nevoie de restructurare. Avem 73 de posturi scoase la concurs din care 7 de profesor universitar, 14 de conferenţiar, 43 de lector sau şef de lucrări şi 9 de asistent”

a spus miercuri, 28 octombrie 2015, într-o conferinţă de presă, rectorul Constantin Bungău.

Aceasta a mai adăugat că desfiinţarea posturilor de preparator prin Legea Educaţiei dă mari bătăi de cap tuturor instituţiilor de învăţământ superior din România.

„Nu mai putem opri şi păstra în sistem studenţii cei mai buni. Dacă apucă să lucreze în mediul privat, acolo unde, fiind buni îşi găsesc repede job-uri, nu se mai întorc pe 1.100 de lei la Universitate. Aşa se pierd nişte cadre foarte valoroase”

a explicat Bungău.

Dacă anul trecut, Universitatea avea 1.064 de titulari, anul acesta mai are 939, ceea ce înseamnă o scădere a numărului de cadre didactice, cu 125.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult