Categorized | Educatie

Universitatea din Oradea tot mai mică pe zi ce trece!

Dacă în ceea ce priveşte performanţa, Universitatea din Oradea a ajuns în sfârşit pe cea mai înaltă treaptă a clasărilor ARACIS, în ceea ce priveşte personalul, instituţia se subţiază regulat. După ce că pierde anual cadre didactice care ies la pensie, au mai şi fost nevoiţi să dea afară aproape 100 de asistenţi universitari.

Cu fiecare an care trece, criza de personal începe să se facă tot mai simţită la nivelul Universităţii din Oradea.

„Am început anul universitar cu 3,6% mai mulţi studenţi în anul I dar în ceea ce priveşte cadrele didactice, avem sub 1000 de persoane. Din 30 septembrie le-au încetat contractele colegilor care nu aveau doctorate aşa că, după cum vedeţi, nici nu mai este nevoie de restructurare. Avem 73 de posturi scoase la concurs din care 7 de profesor universitar, 14 de conferenţiar, 43 de lector sau şef de lucrări şi 9 de asistent”

a spus miercuri, 28 octombrie 2015, într-o conferinţă de presă, rectorul Constantin Bungău.

Aceasta a mai adăugat că desfiinţarea posturilor de preparator prin Legea Educaţiei dă mari bătăi de cap tuturor instituţiilor de învăţământ superior din România.

„Nu mai putem opri şi păstra în sistem studenţii cei mai buni. Dacă apucă să lucreze în mediul privat, acolo unde, fiind buni îşi găsesc repede job-uri, nu se mai întorc pe 1.100 de lei la Universitate. Aşa se pierd nişte cadre foarte valoroase”

a explicat Bungău.

Dacă anul trecut, Universitatea avea 1.064 de titulari, anul acesta mai are 939, ceea ce înseamnă o scădere a numărului de cadre didactice, cu 125.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult