Categorized | Cultură

Concurs foto. Salon al artiştilor fotografi români şi maghiari de pretutindeni!

Clubul Fotografic Nufărul Oradea, în parteneriat cu Asociaţia Euro Foto Art, organizează, cu patronajul Asociaţiei Fotocluburilor din Ungaria, ediţia a X-a a Salonului Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni.

Salonul urmează să se deruleze în anul 2016, în cadrul Săptămânii Culturii Române şi Maghiare (eveniment iniţiat de cele două organizaţii). Prin organizarea salonului, artiştii fotografi români şi maghiari de pretutindeni, doresc să sărbătorească, şi în 2016, cu demnitate şi respect, Ziua Culturii Naţionale (15 ianuarie) şi Ziua Culturii Maghiare (22 ianuarie), împreună cu oficialităţile şi publicul iubitor de artă din cele două ţări.

Pentru Salonul Internaţional s-a solicitat – ca şi pentru cele nouă ediţii anterioare – înaltul patronaj al Preşedintelui României şi al Preşedintelui Ungariei. Salonul internaţional este integrat în ediţia a IV-a a Festivalului Internaţional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári”, organizat de Asociaţia „Euro Foto Art”, sub patronajul Ministerului Culturii.

Tematica Salonului internaţional o reprezintă românii şi maghiarii, astfel că organizatorii aşteaptă imagini artistice care să prezinte: tradiţii populare, obiceiuri, religii, artă populară, dansuri populare etc. Sun primite atât imagini monochrom cât şi color. Fiecare artist fotograf poate participa cu maximum 5 fotografii la fiecare secţiune, realizate prin orice procedee tehnice, clasice sau digitale.

Până pe 8 decembrie 2015!

Imaginile vor fi trimise, în vederea jurizării, prin e-mail, pe adresa: cfno.ro@gmail.com sau pe CD (care nu va fi restituit), în format JPG (compresie medie), la rezoluţia de 96 dpi, RGB, cu latura mică de minim 1.200 pixeli.

Fiecare autor care a trimis lucrările şi taxa de participare va primi catalogul CD, indiferent dacă a avut sau nu lucrări acceptate la salon. Un juriu internaţional, format din artişti fotografi reputaţi, va selecţiona cele mai reprezentative fotografii şi va acorda celor mai valoroase lucrări medaliile de aur, argint şi bronz „Carol Pop de Szathmári”, 6 plachete la fiecare secţiune, plus medaliile în rang de aur, argint şi bronz, respectiv „best autor” ale Asociaţiei Fotocluburilor din Ungaria.

Fiecare membru al juriului, va primi lucrările fără să cunoască numele autorului. În urma punctajelor cumulate, se va stabili lista celor acceptate, după care juriul va vota din nou, de această dată pentru stabilirea premiilor. În baza punctajelor obţinute, secretariatul salonului va nominaliza lucrările premiate. Juriul internaţional va fi format din Georg S. Holzmann Hon (Germania), Horváth Imre (Ungaria) şi Ştefan Tóth (România).

Ultimul termen de predare a lucrărilor este 8 decembrie 2015. Jurizarea va avea loc în perioada 14 – 15 decembrie 2015 iar anunţarea rezultatelor se va face în data de 20 decembrie 2015. Vernisajele vor avea loc la Bucureşti (11 ianuarie 2016), Oradea (20 ianuarie 2016), Békécsaba (HU) 22 ianuarie 2016 şi Cluj Napoca (26 ianuarie 2016)

Informaţii suplimentare, regulamentul şi borderoul de participare se găsesc pe eurofotoart.com.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult