Categorized | Oradea

Din 27 noiembrie, Oradea se îmbracă în haine de sărbătoare!

Oradea va fi împodobită cu ghirlande, medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Iluminatul de sărbători va fi asigurat la toate intrările și ieșirile din oraș, pe arterele principale de circulație, în parcuri, pe poduri, pe strada Republicii – pietonal, zona Magazinului Crișul, zona Gării, str. Cazaban, Calea Aradului, B-dul Ștefan cel Mare, B-dul Dacia, Dimitrie Cantemir, Calea Nufărului, B-dul Decebal, Podul Decebal, Podul Carol I, str. Matei Corvin, Parcul Traian și celelalte locații.

Având în vedere că, în acest an, în Piața Unirii și în Piața Ferdinand se execută lucrări de reabilitare, nu mai este cazul realizării iluminatului de sărbători.

Totodată, având în vedere reabilitarea Cetății Oradea, unde Primăria Oradea va organiza primul Târg de Crăciun în perioada 4 – 31 decembrie 2015, iluminatul de sărbători va fi asigurat și aici.

Astfel, ornamente gen arcadă vor împodobi podul de lemn de la intrarea în Cetatea Oradea, iar ghirlandele luminoase vor putea fi admirate la streașina clădirilor din perimetrul desfășurării Târgului de Crăciun.

Ieslea cu scena nașterii Mântuitorului, amplasată până anul trecut în fața Primăriei Oradea, va putea fi admirată din acest an în Cetatea Oradea.

Pornirea oficială a iluminatului de sărbători va avea loc vineri, 27 noiembrie 2015, ora 18:00, în Parcul 1 Decembrie – zona de lângă Statuia Ostașului Român, unde Primăria Oradea a plantat săptămâna trecută un brad albastru (specia Picea pungens glauca) de 6 m.

Realizarea instalaţiilor electrice luminoase este asigurată de către firma SC Luxten Lighting Co SA gratuit, conform contractului de concesiune.

De menționat că, la marea majoritate a instalațiilor luminoase, sunt utilizate becuri LED, consumul de energie electrică fiind astfel mult mai redus.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4395 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult