Categorized | Oradea

Din 27 noiembrie, Oradea se îmbracă în haine de sărbătoare!

Oradea va fi împodobită cu ghirlande, medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Iluminatul de sărbători va fi asigurat la toate intrările și ieșirile din oraș, pe arterele principale de circulație, în parcuri, pe poduri, pe strada Republicii – pietonal, zona Magazinului Crișul, zona Gării, str. Cazaban, Calea Aradului, B-dul Ștefan cel Mare, B-dul Dacia, Dimitrie Cantemir, Calea Nufărului, B-dul Decebal, Podul Decebal, Podul Carol I, str. Matei Corvin, Parcul Traian și celelalte locații.

Având în vedere că, în acest an, în Piața Unirii și în Piața Ferdinand se execută lucrări de reabilitare, nu mai este cazul realizării iluminatului de sărbători.

Totodată, având în vedere reabilitarea Cetății Oradea, unde Primăria Oradea va organiza primul Târg de Crăciun în perioada 4 – 31 decembrie 2015, iluminatul de sărbători va fi asigurat și aici.

Astfel, ornamente gen arcadă vor împodobi podul de lemn de la intrarea în Cetatea Oradea, iar ghirlandele luminoase vor putea fi admirate la streașina clădirilor din perimetrul desfășurării Târgului de Crăciun.

Ieslea cu scena nașterii Mântuitorului, amplasată până anul trecut în fața Primăriei Oradea, va putea fi admirată din acest an în Cetatea Oradea.

Pornirea oficială a iluminatului de sărbători va avea loc vineri, 27 noiembrie 2015, ora 18:00, în Parcul 1 Decembrie – zona de lângă Statuia Ostașului Român, unde Primăria Oradea a plantat săptămâna trecută un brad albastru (specia Picea pungens glauca) de 6 m.

Realizarea instalaţiilor electrice luminoase este asigurată de către firma SC Luxten Lighting Co SA gratuit, conform contractului de concesiune.

De menționat că, la marea majoritate a instalațiilor luminoase, sunt utilizate becuri LED, consumul de energie electrică fiind astfel mult mai redus.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult