Categorized | Educatie

Competenţa ne omoară. Şi noul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor a picat examenul!

Actualul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor, Alin Novac-Iuhas, calcă pe urmele fostului conducător, Nicolae Ioan-Avram. La fel ca acesta, Iuhas a picat examenul de şef al IŞJ Bihor, care s-a dat luni, 23.11.2015, la Bucureşti. Tot la fel ca Avram, după ce şi-a demonstrat „competenţa”, cel mai probabil va rămâne în funcţie în baza numirii primite de la fostul ministru al Educaţiei.

Iuhas a picat la prima probă a concursului, cea scrisă. Contracandidatul lui, profesorul marghitean Iulius Timar, a picat şi el examenul scris cu nota 6,6. Prin urmare, niciunul din profesorii care au fost puşi şefi la IŞJ Bihor în ultimul an, nu este vrednic să ocupe postul.

Cel puţin aşa arată rezultatele de la concursurile pe care cei doi, Nicolae Ioan-Avram şi Alin Novac-Iuhas, le-au dat. După ce fostul şef a picat de două ori concursul pe post, nici cel nou, tot PSD-ist, nu a fost în stare să îl ia.

Nici măcar nu a mai fost nevoie de a doua probă, ambii concurenţi picând la proba scrisă. Dacă despre Iulius Timar s-a afat că a luat 6,6 la proba scrisă, pentru promovare fiind nevoie de minim 7, Alin Novac-Iuhas a fost de negăsit, nerăspunzând la telefon.

Primul concurs din 2015 pentru ocuparea postului a avut loc în martie, la el participând fostul şef al IŞJ Bihor – Nicolae Avram şi profesorii Lucia Curta şi Iulius Timar. Avram şi Timar au pierdut concursul pentru că le-au lipsit acte din dosar iar Lucia Curta nu a trecut proba orală.

Al doilea concurs s-a desfăşurat în iulie. Au participat Nicolae Avram şi Iulius Timar. Avram a picat pentru că a luat o notă mai mică de 7 la prima probă iar Timar a căzut la proba orală.

Cel mai probabil Alin Novac-Iuhas va rămâne în continuare în funcţie, în baza ordinului de numire al fostului ministru al Educaţiei. Asta dacă nu va da brusc dovadă de coloană vertebrală şi îşi va da demisia.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult