Categorized | Educatie

Concurs pentru liceeni: „Eu și România – aleg să rămân sau plec?”

După succesul de care s-a bucurat anul trecut, concursul de eseuri pentru elevii de liceu, realizat de Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii din Oradea, va avea o ediţie şi în acest an. Până pe 15 decembrie elevii îşi pot trimite lucrările. Tema aleasă în acest an este una în vogă: „Eu și România – aleg să rămân sau plec?”.

Din dorinţa de a ajuta la promovarea în rândul tinerilor a valorilor specifice ştiinţulor socio-umane – gândirea critică şi divergenţa, disponibilitatea pentru dialog şi dezbatere, dezvoltarea imaginaţiei creative etc Departamentul de Sociologie şi Asistenţă socială, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane a Univeristăţii din Oradea organizează un nou concurs de eseuri pentru elevii de liceu, intitulat: „Eu și România – aleg să rămân sau plec?”

Concursul se adresează elevilor din clasele a IX-a până într-a XI-a din liceele judeţului Bihor şi se va încheia pe 15 decembrie 2015, eseurile putând fi trimise până joi, 10 decembrie 2015.

Scopul lui este încurajarea exprimării de către elevi a sentimentelor față de ţara în care s-au născut și împărtășirea cu colegii de generație și cu adulții a planurilor de viitor pe care le au, legate de continuarea studiilor.

Concursul are printre obiective stimularea reflecției elevilor de liceu asupra alegerilor dificile care îi așteaptă în viitorul apropiat, promovarea gândirii creative, dezvoltarea la tineri a conştiinţei identităţii şi apartenenţei la o națiune şi o cultură şi încurajarea ideilor și abordărilor noi și creative. Organizatorii îşi propun implicarea a aproximativ 100 de elevi și 20 de cadre didactice în activitățile desfășurate.

Toţi elevii care vor trimite eseuri vor primi diplome de participare, iar cele mai bune lucrări vor fi premiate cu cărţi de valoare din domeniul ştiinţelor sociale. De asemenea, cele mai reuşite lucrări vor fi publicate, într-o modalitate pe care organizatorii o vor stabili ulterior, în funcţie de impactul pe care îl va avea concursul. Înscrieri se pot face pe adresa de e-mail: concurseseuri.fssu@yahoo.com

Concursul face parte din activităţile proiectului „Fii şi tu voluntar”, proiect care are ca scop stimularea voluntariatului în rândul tinerilor în general, inclusiv în ceea ce priveşte dezvoltarea creativității și stimularea gândirii critice. Proiectul este organizat şi derulat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, fiind finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult