Categorized | Oradea

Drum nou între Oradea şi Băile Felix, fără traversarea Sînmartinului!

Cu o lungime de 4,056 km, drumul urmează să asigure legătura între municipiul Oradea, de la giraţia situată între hypermarketurile Selgros şi Metro, şi comuna Sînmartin, sat Băile Felix – zona pensiunii „Noblesse”. Artera va include o pistă de biciclete, un pod peste pârâul Peţa şi un pasaj rutier peste calea ferată în lungime de 72 de metri.

Rolul acestui drumul de legatură este de ocolire a localităţii Sînmartin, asigurându-se o cale sigură şi rapidă pentru toate categoriile de autovehicule. Pentru autovehiculele de transport mărfuri, drumul de legătură va reprezenta singura cale admisă, deoarece traficul greu va fi scos în afara municipiului, respectiv a localităţii Sînmartin.

Prin realizarea acestei investiţii, se va devia circulaţia de tranzit care în prezent se derulează prin localitatea Sînmartin şi se va fluidiza traficului în zonă. De asemenea, se va scurta timpul de deplasare a autovehiculelor, reducându-se consumul de combustibil şi poluarea.

Valoarea totală a proiectului este de puţin peste 89,5 milioane de lei, inclusiv TVA, durata de realizare fiind de 24 de luni. Investiţia urmează să fie realizată din fonduri europene, perioada de programare 2014-2020, Consiliul Director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea aprobând contractarea realizării Studiului de fezabilitate prin Decizia nr. 2 din 2.04.2015.

miercuri, 9 decembrie 2015, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Construirea unui drum de legătură între municipiul Oradea şi comuna Sînmartin”.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult