Categorized | Oradea

În 2016, Oradea va primi curent mai ieftin de la RCS-RDS!

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Oradea au participat vineri, 11 decembrie 2015, la licitația organizată de Bursa Română de Mărfuri – Cluj Napoca pentru achiziționarea de energie electrică pentru anul 2016. Runda de licitație a fost adjudecată la 140 lei fără TVA pentru 1 MW, ofertat de S.C. RCS-RDS S.A. Economia realizată astfel, este de aproximativ 500.000 lei cu TVA.

Beneficiarul achiziției este Asocierea formată din: Municipiul Oradea (energia electrică aferentă clădirilor proprii), Administraţia Imobiliară Oradea (inclusiv unitățile de învățământ), Administraţia Socială Comunitară Oradea, Clubul Sportiv Municipal Oradea, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic Municipal dr. Gavril Curteanu, SC Termoficare SA Oradea și SC Administrația Domeniului Public SA Oradea.

Runda de licitație a fost adjudecată la prețul de 140 lei fără TVA pentru 1 MW, ofertat de S.C. RCS-RDS S.A. Economia realizată astfel de asocierea formată din instituțiile și companiile din subordinea Consiliului Local împreună cu cele 42 de instituții subordonate, în decursul unui an calendaristic, este de aproximativ 500.000 lei cu TVA.

„Faptul că achiziţia s-a derulat prin BRM ne-a fost de folos. Preţul obţinut a fost sub nivelul estimat şi totul a decurs mult mai repede”

a spus Manuela Maghiar, şefa Serviciului Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Oradea, cea care a asigurat organizarea procedurii.

Prețul actual pentru furnizarea energiei electrice este de 163 lei/MWh, față de care se va înregistra o scădere de aproximativ 14% prin noul preț oferat. Contractul se va încheia pentru o perioada de 12 luni, din ianuarie 2016 până în 31 decembrie 2016, cu posibilitatea prelungirii prin act adițional pe o perioadă de maxim 4 luni în 2017.

„Este prima licitație organizată de Primăria Oradea pe Bursa de Mărfuri și ne bucurăm că a fost încheiată cu succes. Ne-am atins scopul propus prin scăderea preţului de furnizare a energiei electrice, iar economia de fonduri ne va permite să creștem bugetul alocat investițiilor publice în anul următor. Mulțumesc colegilor de la departamentul de achiziții publice pentru profesionalismul lor şi deschiderea arătată faţă de această nouă procedură”

a declarat Eduard Florea, administratorul public al Primăriei Municipiului Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult