Categorized | Oradea

În 2016, Oradea va primi curent mai ieftin de la RCS-RDS!

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Oradea au participat vineri, 11 decembrie 2015, la licitația organizată de Bursa Română de Mărfuri – Cluj Napoca pentru achiziționarea de energie electrică pentru anul 2016. Runda de licitație a fost adjudecată la 140 lei fără TVA pentru 1 MW, ofertat de S.C. RCS-RDS S.A. Economia realizată astfel, este de aproximativ 500.000 lei cu TVA.

Beneficiarul achiziției este Asocierea formată din: Municipiul Oradea (energia electrică aferentă clădirilor proprii), Administraţia Imobiliară Oradea (inclusiv unitățile de învățământ), Administraţia Socială Comunitară Oradea, Clubul Sportiv Municipal Oradea, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic Municipal dr. Gavril Curteanu, SC Termoficare SA Oradea și SC Administrația Domeniului Public SA Oradea.

Runda de licitație a fost adjudecată la prețul de 140 lei fără TVA pentru 1 MW, ofertat de S.C. RCS-RDS S.A. Economia realizată astfel de asocierea formată din instituțiile și companiile din subordinea Consiliului Local împreună cu cele 42 de instituții subordonate, în decursul unui an calendaristic, este de aproximativ 500.000 lei cu TVA.

„Faptul că achiziţia s-a derulat prin BRM ne-a fost de folos. Preţul obţinut a fost sub nivelul estimat şi totul a decurs mult mai repede”

a spus Manuela Maghiar, şefa Serviciului Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Oradea, cea care a asigurat organizarea procedurii.

Prețul actual pentru furnizarea energiei electrice este de 163 lei/MWh, față de care se va înregistra o scădere de aproximativ 14% prin noul preț oferat. Contractul se va încheia pentru o perioada de 12 luni, din ianuarie 2016 până în 31 decembrie 2016, cu posibilitatea prelungirii prin act adițional pe o perioadă de maxim 4 luni în 2017.

„Este prima licitație organizată de Primăria Oradea pe Bursa de Mărfuri și ne bucurăm că a fost încheiată cu succes. Ne-am atins scopul propus prin scăderea preţului de furnizare a energiei electrice, iar economia de fonduri ne va permite să creștem bugetul alocat investițiilor publice în anul următor. Mulțumesc colegilor de la departamentul de achiziții publice pentru profesionalismul lor şi deschiderea arătată faţă de această nouă procedură”

a declarat Eduard Florea, administratorul public al Primăriei Municipiului Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult