Categorized | Oradea

Aviz proprietarilor de clădiri: nu renovezi, plăteşti impozit de cinci ori mai mare!

Ceea ce primarul Ilie Bolojan a tot spus în ultimii ani, a devenit realitate. Proprietarii de clădiri din Oradea vor fi obligaţi să şi le renoveze, altfel vor plăti impozit dublu în 2016. Asta doar în primul an, pentru că, dacă nu se vor conforma, impozitul se va tripla, ajungându-se la o plată de 5 ori mai mare decât cea normală.

Supraimpozitarea aplicată în anul 2016 va avea în vedere clădirile aflate într-o stare avansată de deteriorare, care afectează negativ imaginea urbană, pe baza criteriilor de încadrare prevăzute în regulament. Pentru aceste clădiri, impozitul pe clădiri aferent anului 2016 se majorează cu 100%, conform hotărârilor de consiliu emise pentru fiecare clădire individual.

„Regula trebuie să fie supraimpozitarea clădirilor neîngrijite din municipiu. Anul viitor, pentru aceste clădiri se va plăti un impozit dublu, în 2017 un impozit triplu şi până la de 5 ori impozitul normal.

Echipele de la Instituţia Arhitectului Şef din cadrul Primăriei Oradea vor întocmi note de constatare, iar în baza acestor note se vor emite hotărâri de consiliu nominale, pentru fiecare clădire neîntreţinută, hotărâre care va fi apoi comunicată proprietarului.

Ne vom concentra să identificăm clădirile aflate în stare gravă de degradare. Sper ca această hotărâre să îşi producă efectele, iar cei care deţin astfel de clădiri să ia măsurile corespunzătoare”

a spus primarul Ilie Bolojan.

Scopul principal al acestui regulament este reabilitarea fondului construit, punând accent pe clădirile cu valoare arhitecturală din zonele construite protejate ale oraşului Oradea, sens în care se impune adoptarea unor măsuri administrative, a unor programe bugetare, financiare şi nu în ultimul rând fiscale pentru a determina proprietarii acestor clădiri la realizarea lucrărilor de reabilitare.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult