Categorized | Oradea

Un nou investitor în parcul Eurobusiness Oradea. Eberspächer va crea 150 de noi locuri de muncă!

Compania germană Eberspächer și-a anunțat intenția de a investi în România, în parcul Eurobusiness I din Oradea. Grupul intenționează să investească într-o nouă fabrică de sisteme de evacuare în Municipiul Oradea, fabrică ce va oferi până la 150 de noi locuri de muncă.

Unitatea de producție va fi localizată în Parcul Industrial Eurobusiness Oradea, pe o suprafață de teren de aproximativ 11,2 hectare. Suprafața totală care va fi construită va fi de aproximativ 22.000 mp, constând într-o hală de producție de 15.000 mp, zone de depozitare și birouri administrative. Prin noua unitate, furnizorul german de componente auto intenționează să creeze, până la sfârșitul anului 2016, un număr de până la 150 de locuri de muncă pentru angajații locali.

Prin noile operațiuni din Oradea, Eberspächer își va crește capacitatea de producție de componente de evacuare în vederea onorării de noi comenzi de la producătorii auto locali și europeni.

Aceasta este una dintre cele mai mari investiții din parcurile industriale deținute de municipiul Oradea iar după semnarea contractului cu investitorii germani parcul industrial de pe Șoseaua Borșului, în suprafață de 121 de hectare, va fi ocupat aproape 100%.

Grupul Eberspaecher este unul dintre cei mai mari dezvoltatori și furnizori la nivel global de sisteme de evacuare, sisteme de încălzire pentru autoturisme și sisteme de aer condiționat pentru autobuze.

Eberspaecher este de asemenea partenerul producătorilor de mașini în invovații profesionale, în domeniul sistemelor de aer condiționat pentru autovehiculele utilitare și în domeniul sistemelor electronice destinate industriei auto.

Printre clienții grupului se numără aproape toți producătorii de autovehicule de pasageri și comerciale din Europa, America de Nord și –din ce în ce mai frecvent – din Asia. In 2014, la nivel global, grupul avea 8.400 de angajați și înregistra un volum de vânzări de 3,5 miliarde de euro.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Un nou investitor în parcul Eurobusiness Oradea. Eberspächer va crea 150 de noi locuri de muncă!”

 1. Victor spune:

  SCRISOARE DESCHISA

  Doamnei DRAGU ANCA ministru al finantelor publice

  Stimata doamna ministru, ca simplu contribuabil al acestei tari doresc sa va retin atentia cu urmatoarea problema, consider eu de mare importanta pentru finantele publice si pentru o dezvoltare cat mai echilibrata a Romaniei.

  In anul 2013 a fost demarata o restructurare a ministerului ce il conduceti, dar mai ales a ANAF.
  Astfel au fost create un numar de sapte Directii regionale ale finantelor publice (DGRFP), desfiintandu-se vechile structuri judetene iar toata puterea de decizie a fost concentrata la un singur nivel, toti conducatorii fiind numiti numai pe afinitati politice.
  Concomitent cu acestea a fost creata si structura eminamente politico-politisto-SRI-sta ANAF Antifrauda (structura care profesional nu are nimic in comun cu ANAF), dar nu despre aceasta doresc sa discut acum.

  Problema primordiala a dezvoltarii armonioase a fiecarei zone din Romania consta in proiectul dezastruos de concentrare la nivelul celor sapte oraselor desemnate ca centre ale DGRFP-urilor (de aici exceptand Bucurestiul cu Ilfovul) a tuturor societatilor desemnate ca fiind Contribuabili Mijlocii. Daca toate aceste societati care sunt buni contribuabili si potenti financiar vor merge din judetele unde isi desfasoara activitatea la nivel oraselor unde s-a stabilit sediul DGRFP, atunci in aceste orase se vor crea centre financiare puternice, iar Directorii DGRFP-urilor vor deveni magnati ai finantelor publice pentru toate Consiliile Judetene si Locale din fiecare regiune in parte.
  In fapt asa a si fost gandita toata aceasta actiune, numai ca la presiunea populatiei “ganditorii mareti ai acestui proiect” au demisionat si au pierdut o multitudine de “aranjamente”.
  Fata de aceste va solicit sa nu dati gir pentru aceasta schimbare care nu face decat sa adanceasca si mai mult saracia in unele zone si sa creeze poli de putere si coruptie in altele. Va rog sa mai amanati aceasta schimbare sa fie analizata temeinic si daca se considera necesara sa fie facuta intr-o cu totul alta forma.

  Ca si profesionist contabil recunosc ca sunt angrenat in aceasta schimbare, dar in mod direct pe mine prea putin ma afecteaza, vor avea mult de pierdut toate companiile care vor fi nevoite sa migreze cu toata administrarea si conturile din trezorerii. Indiscutabil vor fi necesare cheltuieli mai mari pentru deplasarea la sediul DGRFP pentru diferite probleme sau certificate fiscale, aceste cheltuieli insumate pot ajunge la cifre semnificative care perturba unele sectoare de activitate.
  Va multumesc in speranta ca veti alege cea mai buna si corecta varianta.

  Expert contabil ADAM VICTOR

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult