Categorized | Opinie/Pamflet

CFR trăiește într-o altă galaxie!

Dragi călători. Este drept că este un frig de vă crapă măselele în compartimente, că în unele ninge, că geamurile au atât de mult jeg încât nu se mai vede prin ele, că wc-urile sunt adevărate bombe biologice, că veți îngheța prin gări din cauza întârzierilor, dar avem o veste care va anula toate aceste neplăceri: avem un site pe care vă oferim informații în timp real despre trenurile aflate în circulație!

În urmă cu doi ani, călătorind cu trenul, am răms perplex văzând peste tot afișe adresate călătorilor, în care aceștia erau sfătuiți să nu mai dea bani la naș. Adică, în loc să aduni toți nașii la niște traininguri să le explici că „șpaga e rea” sau să îi dai afară când îi prinzi că nu taie bilete, tu le ceri călătorilor să rezolve incompetența ta, a sistemului și a angajaților.

Ieri, la Digi 24, am văzut o altă știre care a frizat penibilul: „CFR oferă informații în timp real despre trenurile aflate în circulație”. Știrea nu ar fi rea dacă ar fi ajuns la public într-o altă perioadă nu în asta în care trenurile întârzie sute de minute și călătorii îngheață prin gări.

Amuzant este că cei de la Digi au dat știrea imediat după cea cu oamenii revoltați de întârzierea trenurilor. Vorba aia, veți îngheța în continuare prin gări dar măcar veți ști, cu precizie de ceasornic, la ce oră și cât ați înghețat!

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “CFR trăiește într-o altă galaxie!”

  1. Ionut spune:

    Nu stiu ce să zic. Sistemul de monitorizare prin GPS a fost deja implementat. (Și ăla e destul de necesar). Până și tramvaiele și autobuzele din Oradea sunt monitorizare prin GPS. Nu cred că a fost foarte dificil să expună o interfață publicului. Și a costat probabil o fracțiune din cât ar costa reabilitarea trenurilor. (Sau cel puțin ar fi trebuit să coste puțin. La noi poți să te aștepți la orice…)

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult