Categorized | Oradea

Sancțiuni pentru şoferii care au distrus gazonul din Piața Unirii

Poliția Locală Oradea a luat măsuri împotriva celor trei persoane care au distrus gazonul din Piața Unirii, două dintre acestea în dimineața de 8 ianuarie 2016, iar a treia în cursul zilei de 9 ianuarie 2016. Cei trei șoferi au intrat pe gazon cu mașinile în timp ce aprovizionau magazinele din zonă.

Astfel au fost aplicate două amenzi de 500 lei pentru intrarea pe spaţiul verde şi distrugerea acestuia și două măsuri complementare pentru distrugere în cuantum de 240 de lei fiecare. Celui de-al treilea şofer, care a intrat cu maşina pe gazon, i s-a aplicat o amendă de 1000 lei, iar pentru staționarea neregulamentară a autoturismului, încă 210 lei.

Potrivit informațiilor primate de la reprezentanții firmei Gardener, valoarea pagubei este de 250 lei (+TVA), această sumă neavând inclusă și valoarea manoperei.

„Imediat ce timpul va permite vom reface zona distrusă de acești cetățeni.

Momentan, pământul este îmbibat cu apă și nu putem lucra. Va trebui să înlocuim 15 mp. de gazon rulou deteriorat și să înlocuim câteva elemente ale sistemului de irigare, care a fost și el afectat.

Pe viitor, vor trebui luate măsuri ca astfel de acte de distrugere sau alte acte de vandalism să nu mai poată avea loc”

a spus administratorul firmei Gardener, Noemi Staharoczky.

Viceprimarul Mircea Mălan a spus că îşi Primăria îşi doreşte ca spaţiul verde amenajat în Piaţa Unirii, să poată fi folosit de către orădeni, dar circulaţia cu autovehiculele pe gazon nu este permisă.

„Vom monta în perioada următoare camere de supraveghere şi vom avea un punct de poliţie fix, iar dacă astfel de acte de vandalism vor continua, luăm în considerare inclusiv împrejmuirea gazonului cu un gărduleţ”

a mai spus viceprimarul.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult