Categorized | Educatie

Sorin Curilă, preşedintele Senatului Universităţii din Oradea: Am construit o structură funcţională şi eficientă!

senatuopatratSenatul Universităţii din Oradea a ţinut luni, 19 ianuarie, ultima şedinţă din acest mandat. Preşedintele Sorin Curilă a făcut un bilanţ al legislativului, accentuând construirea şi eficientizarea acestuia. La finalul primei părţi a şedinţei, rectorul, prorectorii şi decanii au fost premiaţi.

Şedinţa cu numărul 65 a fost ultima din mandatul 2012-2016 al Senatului Universităţii din Oradea. Cu această ocazie, preşedintele acestuia a prezentat pe scurt o sinteză a raportului legislativului în cei 5 ani de funcţionare.

„Pe 8 februarie 2012 au avut loc alegerile care au dus la actualul Senat. Un an mai târziu, la Oradea s-a organizat o întâlnire a senatelor de la 9 universităţi din ţară, unde s-au discut aspecte importante despre funcţionarea legislativului.

Actuala echipă a construit şi a făcut funcţională instituţia legislativă a Universităţii din Oradea, făcând-o eficientă şi transparentă”

a spus Sorin Curilă.

Dacă în ceea ce priveşte eficienţa Senatului, lucrurile ar putea fi discutabile, cu privire la transparenţă, în relaţia cu mass-media, aceasta nu a existat. Presa locală a cerut democratic să participe la şedinţele legislativului, acestea fiind respinse iar comunicatele trimise de Senat selectau, în cea mai mare parte, subiectele în care activitatea şi măsurile luate de instituţie erau pozitive, omiţând cu bună ştiinţă temele arzătoare de pe lista de zi.

Activitatea Senatului se afla mai degrabă „pe surse” decât din comnicatele instituţiei care erau trimise redacţiilor de presă după câteva zile bune de la desfăşurarea şedinţelor.

După discursul lui Sorin Curilă a vorbit şi reprezentantul grupului de studenţi din Senatul Universităţii, Romeo Filip.

„Am avut parte de deschidere din partea conducerii universităţii, într-o măsură mai mică sau mai mare, de la caz la caz, şi sper să aveţi aceeaşi deschidere şi faţă de echipa de studenţi care va veni”

a spus Filip.

La final, preşedintele Senatului a înmânat diplome rectorului Constantin Bungău, prorectorilor Marcela Prada, Simona Trip, Marcel Roşca, Ioan-Gheorghe Ţara, Eugen Macocian şi decanilor, în frunte cu Agneta Marcu de la Facultatea de Arte a Universităţii din Oradea. Şi membrii senatului vor fi premiaţi în prima şedinţă a viitorului legislativ care va fi ales în perioada 27 ianuarie – 1 februarie 2016.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult