Categorized | Educatie

Punct şi de la capăt. Cum va arăta noul Senat al Universităţii din Oradea

Universitarilor le pasă de componenţa legislativului. Doar aşa se poate explica prezenţa masivă la alegerile pentru membrii Senatului Universităţii din Oradea. Au candidat 111 cadre didactice pe 57 de locuri. La studenţi situaţia a fost diferită. Pentru că sunt mulţi (13.600 de votanţi) nu a fost atins cvorumul, aşa că alegerile se vor relua luni.

La alegerile desfăşurate miercuri, 27 ianuarie, au participat la vot 718 electori din 937 de persoane cu drept de vot (pentru realizarea cvorumului era necesară prezenţa la vot a 468 plus un elector).

Au ajuns senatori, din partea Facultăţii de Arte – Florin Mariş Hinsu, Romică Rîmbu, Valentin Lazăr şi Anca Magdalena Popescu; din partea Facultăţii de Arhitectură și Construcții – Florina Marcela Prada, Ana Mihaela Roman, Dan Gomboş; de la Facultatea de Drept – Ştefan Herchi şi Diana Cîrmaciu; de la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport – Ioana Dana Cristea, Ioana Josan, Răzvan Ovidiu Gaceu şi Cristina Anca Pop; de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţie – Sorin Curilă (fostul preşedinte al Senatului), Ioan Mircea Gordan, Cristian Grava, Adela Gianina Gabor;

de la Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial – Călina Codruţa Bendea, Alin Casian Blaga şi Alina Nicoleta Andreescu; de la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică – Ioan Lucaciu, Rareş Pancu, Ioan Ţarcă şi Sorin Pater; de la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării – Carmen Alina Brihan, Luminiţa Şoproni şi Ioana Albu (fostul prorector Sorin Şipoş a primit 250 de voturi şi este prima rezervă); de la Facultatea de Litere – Magdalena Indrieş, Alina Veronica Buciuman şi Dumitru Draica;

de la Facultatea de Medicină şi Farmacie – Pavel Ovidiu Burtă, Eugenia Mariana Mureşan, Ramona Nicoleta Suciu (managerul Spitalului de Recuperare din Băile Felix), Narcis Alexandru Vîlceanu, Carmen Dana Zaha, Simona Daniela Cavalu şi Eleonora Marian (Carmen Pantiş – şeful pe transplanturi din Bihor şi Gheorghe Carp – managerul Spitalului Judeţean Oradea, sunt rezerve); de la Facultatea de Protecţia Mediului – Ioana Simona Vicaş, Smaranda Olimpia Mintaş, Petru Radu Brejea, Cornel Nicu Sabău şi Florica Marinela Bodog;

de la Facultatea de Știinte – Aurel-Vasile Căuş (fostul cancelar al Senatului), Daniel Paşca, Dorin Cristian Horea şi Rodica Sanda Bota; de la Facultatea de Știinte Economice – Aurelia-Simona Bodog, Victoria Bogdan, Laurenţiu Daniel Bădulescu şi Călin Leonard Abrudan; de la Facultatea de Știinte Socio-Umane – Cristina Maria Florescu, Mihai Ionuţ Oprea, Camelia Dindelegan şi Mircea Ionel Cioară; de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” – Marius Ţepelea şi Gavril Mihai Brie şi de la D.P.P.P.D. – Cosmin Valentin Blândul.

Ultima şedinţă a actualului Senat, cea în care se vor valida membrii actualului legislativ, va avea loc pe 8 februarie, urmând ca în martie, noul Senat să-şi aleagă preşedintele.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult