Categorized | Educatie

Punct şi de la capăt. Cum va arăta noul Senat al Universităţii din Oradea

Universitarilor le pasă de componenţa legislativului. Doar aşa se poate explica prezenţa masivă la alegerile pentru membrii Senatului Universităţii din Oradea. Au candidat 111 cadre didactice pe 57 de locuri. La studenţi situaţia a fost diferită. Pentru că sunt mulţi (13.600 de votanţi) nu a fost atins cvorumul, aşa că alegerile se vor relua luni.

La alegerile desfăşurate miercuri, 27 ianuarie, au participat la vot 718 electori din 937 de persoane cu drept de vot (pentru realizarea cvorumului era necesară prezenţa la vot a 468 plus un elector).

Au ajuns senatori, din partea Facultăţii de Arte – Florin Mariş Hinsu, Romică Rîmbu, Valentin Lazăr şi Anca Magdalena Popescu; din partea Facultăţii de Arhitectură și Construcții – Florina Marcela Prada, Ana Mihaela Roman, Dan Gomboş; de la Facultatea de Drept – Ştefan Herchi şi Diana Cîrmaciu; de la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport – Ioana Dana Cristea, Ioana Josan, Răzvan Ovidiu Gaceu şi Cristina Anca Pop; de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţie – Sorin Curilă (fostul preşedinte al Senatului), Ioan Mircea Gordan, Cristian Grava, Adela Gianina Gabor;

de la Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial – Călina Codruţa Bendea, Alin Casian Blaga şi Alina Nicoleta Andreescu; de la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică – Ioan Lucaciu, Rareş Pancu, Ioan Ţarcă şi Sorin Pater; de la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării – Carmen Alina Brihan, Luminiţa Şoproni şi Ioana Albu (fostul prorector Sorin Şipoş a primit 250 de voturi şi este prima rezervă); de la Facultatea de Litere – Magdalena Indrieş, Alina Veronica Buciuman şi Dumitru Draica;

de la Facultatea de Medicină şi Farmacie – Pavel Ovidiu Burtă, Eugenia Mariana Mureşan, Ramona Nicoleta Suciu (managerul Spitalului de Recuperare din Băile Felix), Narcis Alexandru Vîlceanu, Carmen Dana Zaha, Simona Daniela Cavalu şi Eleonora Marian (Carmen Pantiş – şeful pe transplanturi din Bihor şi Gheorghe Carp – managerul Spitalului Judeţean Oradea, sunt rezerve); de la Facultatea de Protecţia Mediului – Ioana Simona Vicaş, Smaranda Olimpia Mintaş, Petru Radu Brejea, Cornel Nicu Sabău şi Florica Marinela Bodog;

de la Facultatea de Știinte – Aurel-Vasile Căuş (fostul cancelar al Senatului), Daniel Paşca, Dorin Cristian Horea şi Rodica Sanda Bota; de la Facultatea de Știinte Economice – Aurelia-Simona Bodog, Victoria Bogdan, Laurenţiu Daniel Bădulescu şi Călin Leonard Abrudan; de la Facultatea de Știinte Socio-Umane – Cristina Maria Florescu, Mihai Ionuţ Oprea, Camelia Dindelegan şi Mircea Ionel Cioară; de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” – Marius Ţepelea şi Gavril Mihai Brie şi de la D.P.P.P.D. – Cosmin Valentin Blândul.

Ultima şedinţă a actualului Senat, cea în care se vor valida membrii actualului legislativ, va avea loc pe 8 februarie, urmând ca în martie, noul Senat să-şi aleagă preşedintele.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4271 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult