Categorized | Educatie

Punct şi de la capăt. Cum va arăta noul Senat al Universităţii din Oradea

Universitarilor le pasă de componenţa legislativului. Doar aşa se poate explica prezenţa masivă la alegerile pentru membrii Senatului Universităţii din Oradea. Au candidat 111 cadre didactice pe 57 de locuri. La studenţi situaţia a fost diferită. Pentru că sunt mulţi (13.600 de votanţi) nu a fost atins cvorumul, aşa că alegerile se vor relua luni.

La alegerile desfăşurate miercuri, 27 ianuarie, au participat la vot 718 electori din 937 de persoane cu drept de vot (pentru realizarea cvorumului era necesară prezenţa la vot a 468 plus un elector).

Au ajuns senatori, din partea Facultăţii de Arte – Florin Mariş Hinsu, Romică Rîmbu, Valentin Lazăr şi Anca Magdalena Popescu; din partea Facultăţii de Arhitectură și Construcții – Florina Marcela Prada, Ana Mihaela Roman, Dan Gomboş; de la Facultatea de Drept – Ştefan Herchi şi Diana Cîrmaciu; de la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport – Ioana Dana Cristea, Ioana Josan, Răzvan Ovidiu Gaceu şi Cristina Anca Pop; de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţie – Sorin Curilă (fostul preşedinte al Senatului), Ioan Mircea Gordan, Cristian Grava, Adela Gianina Gabor;

de la Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial – Călina Codruţa Bendea, Alin Casian Blaga şi Alina Nicoleta Andreescu; de la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică – Ioan Lucaciu, Rareş Pancu, Ioan Ţarcă şi Sorin Pater; de la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării – Carmen Alina Brihan, Luminiţa Şoproni şi Ioana Albu (fostul prorector Sorin Şipoş a primit 250 de voturi şi este prima rezervă); de la Facultatea de Litere – Magdalena Indrieş, Alina Veronica Buciuman şi Dumitru Draica;

de la Facultatea de Medicină şi Farmacie – Pavel Ovidiu Burtă, Eugenia Mariana Mureşan, Ramona Nicoleta Suciu (managerul Spitalului de Recuperare din Băile Felix), Narcis Alexandru Vîlceanu, Carmen Dana Zaha, Simona Daniela Cavalu şi Eleonora Marian (Carmen Pantiş – şeful pe transplanturi din Bihor şi Gheorghe Carp – managerul Spitalului Judeţean Oradea, sunt rezerve); de la Facultatea de Protecţia Mediului – Ioana Simona Vicaş, Smaranda Olimpia Mintaş, Petru Radu Brejea, Cornel Nicu Sabău şi Florica Marinela Bodog;

de la Facultatea de Știinte – Aurel-Vasile Căuş (fostul cancelar al Senatului), Daniel Paşca, Dorin Cristian Horea şi Rodica Sanda Bota; de la Facultatea de Știinte Economice – Aurelia-Simona Bodog, Victoria Bogdan, Laurenţiu Daniel Bădulescu şi Călin Leonard Abrudan; de la Facultatea de Știinte Socio-Umane – Cristina Maria Florescu, Mihai Ionuţ Oprea, Camelia Dindelegan şi Mircea Ionel Cioară; de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” – Marius Ţepelea şi Gavril Mihai Brie şi de la D.P.P.P.D. – Cosmin Valentin Blândul.

Ultima şedinţă a actualului Senat, cea în care se vor valida membrii actualului legislativ, va avea loc pe 8 februarie, urmând ca în martie, noul Senat să-şi aleagă preşedintele.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4188 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult