Categorized | Cultură

Ce vedem în februarie la Teatrul Regina Maria!

Teatrul Regina Maria a pregătit în februarie un adevărat festin teatral pentru orădeni. Primul gong al lunii februarie va anunţa spectacolul „Audiţia”, cea mai recentă premieră a Trupei Iosif Vulcan, pe care o veţi putea savura miercuri, 3 februarie şi joi 11 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare – o tragi-comedie care prezintă povestea a şase femei ce se lasă seduse de mirajul unei vieţi mai bune în străinătate.

Urmează un tur de forţă, o microstagiune de patru zile, în care va fi prezentă comisia de nominalizări a Galei Premiilor UNITER pentru a viziona spectacolele propuse de Teatrul Regina Maria pentru ediţia din acest an. Primul spectacol care se va juca dintre cele propuse este „Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas”, vineri, 5 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare – un spectacol care semnalează consecinţele pe care corupţia şi minciuna le au asupra spiritului uman şi cum pot să transforme un om integru într-un oligarh corupt şi lipsit de scrupule.

Sâmbătă, 6 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare, sunteţi invitaţi să revedeţi, „Cheia”, o poveste tragi-comică despre sfârşitul copilăriei, în care veţi avea ocazia să-i aplaudaţi pe Daniel Vulcu, Pavel Sîrghi, Petre Ghimbăşan, Georgia Căprărin, George Dometi, Corina Cernea, Alin Stanciu, Marlena Prigoreanu şi Ion Abrudan.

Duminică, 7 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare sunteţi poftiţi să păşiţi în imaginaţia fermecătorului Alonso Quijana şi să porniţi alături de Don Quijote şi de credinciosul său scutier, Sancho Panza, într-o aventură plină de peripeţii, urmărind spectacolul „Omul din La Mancha”. Îl veţi puteţi revedea pe visătorul cavaler al tristei figuri şi vineri, 26 februarie, de la aceeaşi oră, în acelaşi loc.

Luni, 8 februarie, de la ora 19:00, tot la Sala Mare, personajele cehoviene din spectacolul „Livada de vişini” aşteaptă verdictul final: se va tăia sau nu celebra livadă, care a fost pentru un tip îndelungat nu numai un spaţiu al unei copilării frumoase, dar şi motiv de mândrie locală, reprezentaţie cu care se va încheia această microstagiune.

Miercuri, 10 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare, se va putea urmări „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, în care răzvrătitul Randle Patrick McMurphy, va lupta împotriva sistemului rigid impus de Sora Ratched în sanatoriul la care este internat.

Sâmbătă, 13 februarie, de la ora 11:00, se deschid la Era Shopping Park porţile tărâmului magic din Oz, unde veţi putea fi purtaţi de tornada fanteziei şi o veţi putea însoţiţi pe Dorothy în călătoria plină de aventuri spre „Vrăjitorul din Oz”. Intrarea este liberă!

Vineri, 19 februarie, ora 19:00, la Sala Mare, sunteţi invitaţi să luaţi parte la o serie de întâmplări haioase, provocate de năbădăile dragostei alături de personajele din comedia muzicală „Îndrăgostiţii din Ancona”.

Duminică, 21 februarie, de la ora 19:00, vă invităm să faceţi o călătorie spre o destinaţie exotică, „Cancun” – o comedie agilă despre cum ar fi putut fi viaţa… un joc de-a ce-ar fi fost dacă.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, puteţi suna la numărul de telefon: 0259.440.742.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult