Categorized | Oradea

O parte din pictura originală din Pasajul Vulturul Negru a fost restaurată!

La sfârşitul săptămânii trecute, au fost date jos schelele de la intrarea în Pasajul Vulturul Negru dinspre Piaţa Unirii. Până în acest moment a fost restaurată o suprafaţă de cca 200 mp din pictura originală a cupolei pasajului şi a pereţilor aferenţi.

Lucrările au fost împărţite pe mai multe tronsoane, urmând să fie executate succesiv dinspre Piaţa Unirii spre zona centrală a pasajului.

Firma executantă a lucrărilor este Constructorul Sălard.

Termenul de finalizare a reabilitării faţadelor interioare corespunzătoare etapei I, este 29 aprilie 2016, iar valoarea lucrărilor este de 3.651.85 lei (fără TVA).

Cea de-a doua etapă, va consta în consolidarea părţii metalice a cupolei Pasajului Vulturul Negru şi se află în fază de proiectare.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult