Categorized | Oradea

Nouă arbori bolnavi vor fi tăiaţi de Primăria Oradea

În cadrul unei întâlniri a Comisiei consultative privind lucrările de tăiere și intervenție în coroana arborilor și arbuștilor din municipiul Oradea, desfăşurată luni, 15 februarie, au fost analizate 17 cereri de tăiere şi toaletare de arbori, solicitări sosite din partea cetățenilor și a asociațiilor de proprietari. S-a decis tăierea a nouă arbori.

În urma analizei și consultărilor, s-a aprobat toaletarea a 53 de arbori. Lucrările de toaletare presupun îndepărtarea crengilor uscate și igienizarea. Totodată, comisia a aprobat tăierea a 9 arbori afectați din punct de vedere biologic.

Toaletările și tăierile de arbori vor fi în zonele străzilor: Universității, Fagurelui, Kogălniceanu, Furnicii, B-dul Dacia, Lăpușului, C. Tănase, Republicii, Parcul Traian, Decebal, Moldovei, Liliacului, Jokai Mor, Petofi Sandor.

Reamintim că, în şedinţa Consiliului Local din luna noiembrie, a fost aprobat Regulamentul privind activităţile de tăiere, transport şi valorificare a lemnului rezultat din spaţiile verzi şi alte terenuri din afara fondului forestier naţional, situate pe terenuri proprietate publică sau privată a Municipiului Oradea, în intravilanul municipiului Oradea.

Regulamentul prevede şi faptul că în fiecare lună va avea loc întâlnirea Comisiei consultative privind autorizarea tăierii şi toaletării arborilor, comisie formată în cea mai mare parte din specialişti.

Ședința următoare a Comisiei consultative privind lucrările de tăiere și intervenție în coroana arborilor și arbuștilor din municipiul Oradea va avea loc în luna martie.

La ședința de luni au participat: Emil Bențan – director adjunct Direcția Tehnică din Primăria Oradea, Mircea Stejeran – șef Serviciul Lucrări și Servicii Publice din cadrul Direcției Tehnice din Primăria Oradea, Ramona Bakk – inginer horticol și consilier în cadrul Compartimentului Spații Verzi din Primăria Oradea, Smit Ildiko – dr. inginer silvic, Gabriel Dobre – consilier Serviciul Lucrări și Servicii Publice, Loreta Malain – consilier Serviciul Lucrări și Servicii Publice.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult