Categorized | Oradea

Nouă arbori bolnavi vor fi tăiaţi de Primăria Oradea

În cadrul unei întâlniri a Comisiei consultative privind lucrările de tăiere și intervenție în coroana arborilor și arbuștilor din municipiul Oradea, desfăşurată luni, 15 februarie, au fost analizate 17 cereri de tăiere şi toaletare de arbori, solicitări sosite din partea cetățenilor și a asociațiilor de proprietari. S-a decis tăierea a nouă arbori.

În urma analizei și consultărilor, s-a aprobat toaletarea a 53 de arbori. Lucrările de toaletare presupun îndepărtarea crengilor uscate și igienizarea. Totodată, comisia a aprobat tăierea a 9 arbori afectați din punct de vedere biologic.

Toaletările și tăierile de arbori vor fi în zonele străzilor: Universității, Fagurelui, Kogălniceanu, Furnicii, B-dul Dacia, Lăpușului, C. Tănase, Republicii, Parcul Traian, Decebal, Moldovei, Liliacului, Jokai Mor, Petofi Sandor.

Reamintim că, în şedinţa Consiliului Local din luna noiembrie, a fost aprobat Regulamentul privind activităţile de tăiere, transport şi valorificare a lemnului rezultat din spaţiile verzi şi alte terenuri din afara fondului forestier naţional, situate pe terenuri proprietate publică sau privată a Municipiului Oradea, în intravilanul municipiului Oradea.

Regulamentul prevede şi faptul că în fiecare lună va avea loc întâlnirea Comisiei consultative privind autorizarea tăierii şi toaletării arborilor, comisie formată în cea mai mare parte din specialişti.

Ședința următoare a Comisiei consultative privind lucrările de tăiere și intervenție în coroana arborilor și arbuștilor din municipiul Oradea va avea loc în luna martie.

La ședința de luni au participat: Emil Bențan – director adjunct Direcția Tehnică din Primăria Oradea, Mircea Stejeran – șef Serviciul Lucrări și Servicii Publice din cadrul Direcției Tehnice din Primăria Oradea, Ramona Bakk – inginer horticol și consilier în cadrul Compartimentului Spații Verzi din Primăria Oradea, Smit Ildiko – dr. inginer silvic, Gabriel Dobre – consilier Serviciul Lucrări și Servicii Publice, Loreta Malain – consilier Serviciul Lucrări și Servicii Publice.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult