Categorized | Oradea

Începe campania de curățenie de primăvară!

Primăria demarează de luni, 29 februarie 2016, campania de curățenie de primăvară pe toată raza municipiului Oradea. În cadrul Campaniei se colectează obiecte de uz casnic și gospodăresc (piese de mobilier, mochete, materiale textile, uşi, geamuri etc), precum și deşeuri vegetale rezultate din igienizarea spațiilor verzi aferente gospodăriilor populaţiei și cvartalelor din zonele de locuit.

Operatorul serviciului de salubrizare RER Ecologic Service va amplasa în perioada planificată, în funcţie de zonă şi punctele stabilite, containere metalice pentru colectarea deșeurilor și obiectelor de uz casnic și gospodăresc.

„Pentru acest an, am gândit un program de curățenie mai eficient și am luat în considerare data Sărbătorilor Pascale, deoarecea anterior acestei mari sărbători, orădenii, ca și restul românilor, au obiceiul de a face curățenie generală în locuințe.

Astfel, am împărțit campania de curățenie în două etape: una care se va derula din 29 februarie până la Floriile catolice, iar cea de-a II-a etapă va începe în 4 aprilie și se va finaliza înainte de sărbătoarea Floriilor la ortodocşi, respectiv înainte de 22 aprilie”

a declarat Mircea Stejerean, şeful Serviciului Lucrări și Servicii Publice din cadrul Primăriei Oradea.

Orădenii sunt rugaţi să depună deşeurile numai în containerele amplasate în acest scop, respectând perioadele programului de curăţenie pentru fiecare zonă (Zona Sud – delimitată de malul stâng al Crişului, unde cetăţenii pot depozita deşeurile în perioada: 29 februarie – 9 martie şi 4 – 13 aprilie şi Zona Nord – delimitată de malul drept al Crişului, unde cetăţenii pot depozita deşeurile in perioada: 10 – 18 martie şi 14 – 22 aprilie) în funcție de adresa de domiciliu.

Este strict interzisă depozitarea deșeurilor pe domeniul public lângă containere, lângă incintele metalice pentru recipienții destinați deșeurilor municipale sau în alte locații.

Asociațiile de proprietari vor lua măsuri de colectare a deşeurilor de pe spaţiile verzi predate de către municipalitate prin protocol, din parcările pe care le deţin, din jurul incintelor metalice sau platformelor pentru deşeuri.

Deșeurile vor fi depozitate în containerele metalice special amplasate, în vederea ridicării acestora de către operatorul serviciului de salubrizare.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult