Categorized | Eveniment

Oana Lianu şi Regula Ritler au făcut spectacol în Elveţia!

Weekendul acesta, în 4 şi 5 martie, Oana Lianu a susţinut două concerte la Naters în Elveţia, prilejuite de legătura culturală prin muzica dintre români şi elveţieni. Concertele au fost organizate de Verein Rumanienhilfe Wallis şi s-au desfăşurat în Zentrum Missione Naters şi în biserica din localitate.

Spectacolele au avut caracter caritabil, banii strânşi urmând să ajungă la o casă de copii din România, mai precis la Centrul Tereza din Piatra Neamţ. Oana Lianu a interpretat folclor romanesc din toate zonele ţării la nai, voce, instrumente populare – caval, tilincă, fluiere, ocarină, drâmbă, dar s-a şi acompaniat la pian, interpretând cântece din repertoriul Mariei Tănase.

La eveniment a participat şi soţul Oanei, Petrică Popa, pe care la unele piese l-a acompaniat la pian, el interpretând melodii din folclorul romanesc la taragot.

Un moment cu totul aparte l-a constituit colaborarea muzicală cu Regula Ritler, cea mai cunoscută cântareaţă de yodelling din Elveţia, împreună cu care s-au cântat doua piese din repertoriul elveţian şi doua cantece din repertoriul romanesc, „Aseara ţi-am luat basma” şi „Mă dusăi să trec la Olt”.

Miercuri, 9 martie, artista va susţine un recital la Muzeul „Iosif Vulcan” din Oradea cu ocazia a 150 de ani de la apariţia primei poezii a lui Eminescu în revista Familia. Momentul va marca şi prietenia şi colaborarea dintre Eminescu şi ziaristul, scriitorul şi poetul Miron Pompiliu, care, de asemena, a publicat în revista Familia.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4372 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult