Categorized | Eveniment

Oana Lianu şi Regula Ritler au făcut spectacol în Elveţia!

Weekendul acesta, în 4 şi 5 martie, Oana Lianu a susţinut două concerte la Naters în Elveţia, prilejuite de legătura culturală prin muzica dintre români şi elveţieni. Concertele au fost organizate de Verein Rumanienhilfe Wallis şi s-au desfăşurat în Zentrum Missione Naters şi în biserica din localitate.

Spectacolele au avut caracter caritabil, banii strânşi urmând să ajungă la o casă de copii din România, mai precis la Centrul Tereza din Piatra Neamţ. Oana Lianu a interpretat folclor romanesc din toate zonele ţării la nai, voce, instrumente populare – caval, tilincă, fluiere, ocarină, drâmbă, dar s-a şi acompaniat la pian, interpretând cântece din repertoriul Mariei Tănase.

La eveniment a participat şi soţul Oanei, Petrică Popa, pe care la unele piese l-a acompaniat la pian, el interpretând melodii din folclorul romanesc la taragot.

Un moment cu totul aparte l-a constituit colaborarea muzicală cu Regula Ritler, cea mai cunoscută cântareaţă de yodelling din Elveţia, împreună cu care s-au cântat doua piese din repertoriul elveţian şi doua cantece din repertoriul romanesc, „Aseara ţi-am luat basma” şi „Mă dusăi să trec la Olt”.

Miercuri, 9 martie, artista va susţine un recital la Muzeul „Iosif Vulcan” din Oradea cu ocazia a 150 de ani de la apariţia primei poezii a lui Eminescu în revista Familia. Momentul va marca şi prietenia şi colaborarea dintre Eminescu şi ziaristul, scriitorul şi poetul Miron Pompiliu, care, de asemena, a publicat în revista Familia.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4326 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult