Categorized | Educatie

Constantin Bungău va candida pentru un nou mandat la conducerea Universităţii din Oradea!

Actualul rector Constantin Bungău va candida pentru un nou mandat la conducerea Universităţii din Oradea. Anunţul a fost făcut joi, 16 martie 2016, într-o conferinţă de presă în care Bungău şi-a trasat obiectivele: cât mai multe proiecte europene şi menţinerea calificativului acordat de ARACIS.

După ce în ultimele luni a tot refuzat să spună dacă va candida sau nu pentru un nou mandat, actualul rector al Universităţii din Oradea a anunţat că îşi va depune candidatura pentru un nou mandat.

„Îmi doresc să continui ce am făcut bine şi să înlocuiesc lucrurile care nu se potrivesc.

Printre obiective se află asigurarea unui management eficient astfel încât să consolidăm gradul de „încredere ridicată” dat de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), să îmbunătăţesc serviciile suport, să încurajez tot ceea ce înseamnă proiecte europene şi să asigur fondurile necesare pentru cofianţări, chiar dacă pentru asta va trebui să asigurăm o linie de finanţare bancară.

Mai vreau să schimb încărcarea normelor de ore pentru a încuraja cercetarea ştiinţifică (n.r. adică profesorii care fac cercetare şi sunt implicaţi în proiecte de anvergură să predea mai puţine ore) şi să aduc îmbunătăţiri în mai multe zone de interes ale Universităţii”

a spus Constantin Bungău.

Întrebat despre contracandidaţi şi susţinerea politică a unora dintre ei, decanul de la Facultatea de Medicină şi Farmacie – senatorul PSD Florian Bodog fiind aici un exemplu, rectorul a spus că vrea o universitatea autonomă.

„Nu cred că e un lucru rău că universitarii se implică în politică, mediul politic are nevoie de oameni competenţi dar asta doar după ce îţi termini serviciul. Când amesteci zona politică cu Universitatea atunci e o problemă.

Cred într-o universitatea autonomă din toate punctele de vedere. Se pot face însă parteneriate oneste şi cu partidele şi oamenii politici care pot susţine mediul universitar. Eu unul nu am fost niciodată şi nu sunt membru în niciun partid politic”

a mai declarat Constantin Bungău.

Primul tur al alegerilor pentru conducerea Universităţii din Oradea va avea loc pe 19 aprilie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4412 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult