Categorized | Educatie

Constantin Bungău va candida pentru un nou mandat la conducerea Universităţii din Oradea!

Actualul rector Constantin Bungău va candida pentru un nou mandat la conducerea Universităţii din Oradea. Anunţul a fost făcut joi, 16 martie 2016, într-o conferinţă de presă în care Bungău şi-a trasat obiectivele: cât mai multe proiecte europene şi menţinerea calificativului acordat de ARACIS.

După ce în ultimele luni a tot refuzat să spună dacă va candida sau nu pentru un nou mandat, actualul rector al Universităţii din Oradea a anunţat că îşi va depune candidatura pentru un nou mandat.

„Îmi doresc să continui ce am făcut bine şi să înlocuiesc lucrurile care nu se potrivesc.

Printre obiective se află asigurarea unui management eficient astfel încât să consolidăm gradul de „încredere ridicată” dat de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), să îmbunătăţesc serviciile suport, să încurajez tot ceea ce înseamnă proiecte europene şi să asigur fondurile necesare pentru cofianţări, chiar dacă pentru asta va trebui să asigurăm o linie de finanţare bancară.

Mai vreau să schimb încărcarea normelor de ore pentru a încuraja cercetarea ştiinţifică (n.r. adică profesorii care fac cercetare şi sunt implicaţi în proiecte de anvergură să predea mai puţine ore) şi să aduc îmbunătăţiri în mai multe zone de interes ale Universităţii”

a spus Constantin Bungău.

Întrebat despre contracandidaţi şi susţinerea politică a unora dintre ei, decanul de la Facultatea de Medicină şi Farmacie – senatorul PSD Florian Bodog fiind aici un exemplu, rectorul a spus că vrea o universitatea autonomă.

„Nu cred că e un lucru rău că universitarii se implică în politică, mediul politic are nevoie de oameni competenţi dar asta doar după ce îţi termini serviciul. Când amesteci zona politică cu Universitatea atunci e o problemă.

Cred într-o universitatea autonomă din toate punctele de vedere. Se pot face însă parteneriate oneste şi cu partidele şi oamenii politici care pot susţine mediul universitar. Eu unul nu am fost niciodată şi nu sunt membru în niciun partid politic”

a mai declarat Constantin Bungău.

Primul tur al alegerilor pentru conducerea Universităţii din Oradea va avea loc pe 19 aprilie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult