Categorized | Oradea

Oradea se promovează în… Finlanda!

Aşa cum a anunţat încă de la începutul lunii, Primăria Oradea organizează întâlniri cu jurnaliştii şi tur-operatorii din mai multe ţări pentru promovarea turismului local. Săptămâna aceasta a fost rândul unor oaspeţi din Finlanda care ar putea recomanda şi include Oradea în pachetele lor turistice.

Primarul Ilie Bolojan s-a întâlnit miercuri, 30 martie, la Primăria Oradea cu ambasadorul Finlandei, Paivi Pohjanheimo, pentru a discuta posibilităţile de promovare a turismului local.

Paivi Pohjanheimo se află în Oradea pentru a se întâlni cu tur-operatorii finlandezi, care la invitaţia Asociaţiei pentru Promovarea Turismului şi a Hotelului President din Băile Felix au venit să prospecteze ofertele turistice ale zonei şi să realizeze apoi pachete turistice pentru finlandezi.

Tur-operatorii sunt persoane sau organizaţii care cumpără servicii individuale de călătorie (transport şi cazare) de la producătorii lor (companii de transport sau hoteluri) pe care le combină într-un pachet („tour”), care apoi este vândut mai departe clienţilor.

La discuţiile de miercuri a participat şi Mihai Jurca – preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Turismului.

Ambasadorul Finlandei şi-a exprimat dorinţa de a colabora cu Primăria Oradea pe partea de dezvoltare a pachetelor turistice, exprimându-şi totodată susţinerea pentru tur-operatorii finlandezi care vor crea astfel de pachete. Ea a precizat că fuziunea Oradiei cu Băile Felix este o idee foarte bună a administraţiei locale, această fuziune fiind un pas important care va duce la dezvoltarea turismului termal – cel mai important ingredient pe care zona Oradea–Băile Felix poate să-l ofere pieţei din Finlanda.

Turiştii ar putea veni cu avionul până la Budapesta

Ambasadorul Finlandei împreună cu delegaţia din ţara natală, a vizitat cele mai importante obiective turistice ale oraşului: Cetatea Oradea, Dealul Ciuperca, Acquapark-ul Nymphaea, Palatul Baroc, Sinagoga Zion, Piaţa Unirii ş.a.

Tur-operatorii şi jurnaliştii finlandezi vor rămâne până duminică, 3 aprilie.

Aceştia vor vizita Peştera Meziad şi Peştera Fârcu, zona localităţii Roşia (unde vor servi un prânz tradiţional bihorean), vor testa procedurile de tratament la Hotel President, vor vizita Salina Turda urmând ca duminică să plece spre Budapesta, de unde vor lua avionul spre Helsinki.

„Suntem convinşi că grupurile de turişti vor veni spre Oradea şi spre Băile Felix, chiar dacă nu au un zbor direct la Oradea.

Cele trei ore cu autocarul pe care le fac de la Budapesta la Oradea nu vor constitui o problemă pentru ei, deoarece aceştia sunt obişnuiţi ca atunci când îşi petrec vacanţele la staţiunile din Alpi, să aterizeze la Munchen, de unde apoi se deplasează tot cu autocarele până la staţiunea de destinaţie”

a declarat Mihai Jurca – preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Turismului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult