Categorized | Educatie

Toate-s vechi şi nouă toate: Constantin Bungău la al doilea mandat!

Cu mari emoţii, şi după două tururi de scrutin, universitarii orădeni au ales să meargă şi în următorii patru ani pe mâna aceluiaşi rector, Constantin Bungău. În primul tur, 20 de universitari au făcut în aşa fel încât cele 5 voturi pe care Florian Bodog le-a avut în faţa lui Constantin Bungău să nu mai conteze. Voturile lor nule s-au dovedit a fi hotărâtoare pentru a se ajunge în turul doi, acolo unde actualul rector a câştigat cu 39 de voturi în plus faţă de contracandidatul său.

După „victoria” fără câştigător de pe 18 aprilie când Florian Bodog a avut 442 de voturi iar Constantin Bungău 437, Biblioteca Universităţii din Oradea a fost joi, 21 aprilie 2016, gazda turului doi al scrutinului. Cele cinci voturi care i-au diferenţiat pe câştigători nu i-a liniştit pe niciunul, din două motive.

Pe de o parte pentru că cei 20 care şi-au anulat voturile ar fi putut schimba lejer soarta alegerilor (lucru de înţeles dacă ne gândim că în turul doi nu mai avea nicio importanţă, nici măcar simbolică, actul de protest la adresa „sărăciei” ofertei electorale) iar pe de altă parte, pentru că exista posibilitatea ca la urne să nu mai fie 901 candidaţi ca la primul tur sau să fie mai mulţi (drept de vot au avut 1.013 electori, cu 112 mai mulţi decât se prezentaseră). Aşadar, cele 5 voturi nu dădeau niciunuia dintre candidaţi siguranţa că va câştiga sau va pierde.

Primele semne de joi, 21 aprilie, au pus şi ele paie pe foc. Dacă pe 18 aprilie, până la ora 14.00, votaseră 628 de persoane, joi, până la 13.30 votaseră deja 660 de electori (65,15%) ceea ce arăta o prezenţă mai mare la vot. La 17.00, la închiderea urnelor, era foarte clar că cele 5 voturi în plus nu mai aveau nicio importanţă. Votaseră 43 de electori în plus faţă de turul I (de la 901 la 944), adică prezenţa ajunsese la un maxim nemaiîntâlnit în istoria alegerilor Universităţii din Oradea, de 93,18% (de la 88,94% în turul I).

Mai rămânea de văzut, după numărarea voturilor, dacă ieşiseră la urne cei care se temeau să nu câştige Florin Bodog sau cei care voiau să-i consolideze victoria. Rezultatul după numărarea voturilor a arătat că la vot au ieşit cei care nu l-au vrut pe Bodog, numărul celor care îl votaseră fiind acelaşi ca la primul scrutin 442. Constantin Bungău a crescut însă cu 44 de voturi făcând ca cel 5 voturi în plus de la primul tur ale lui Bodog să nu mai conteze.

„Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor, atât celor care m-au votat cât şi celor care nu m-au votat. Împreună vreau să continuăm ceea ce am făcut bine, aşa cum mi-am propus şi în planul managerial, astfel încât Universitatea noastră să crească în continuare. Mandatul meu expiră pe 4 mai şi probabil că în săptămâna imediat după Paşti voi începe desemnarea prorectorilor”

a spus rectorul Constantin Bungău care a ales să sărbătoreacă victoria, acasă, în familie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4188 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult