Categorized | Educatie

Toate-s vechi şi nouă toate: Constantin Bungău la al doilea mandat!

Cu mari emoţii, şi după două tururi de scrutin, universitarii orădeni au ales să meargă şi în următorii patru ani pe mâna aceluiaşi rector, Constantin Bungău. În primul tur, 20 de universitari au făcut în aşa fel încât cele 5 voturi pe care Florian Bodog le-a avut în faţa lui Constantin Bungău să nu mai conteze. Voturile lor nule s-au dovedit a fi hotărâtoare pentru a se ajunge în turul doi, acolo unde actualul rector a câştigat cu 39 de voturi în plus faţă de contracandidatul său.

După „victoria” fără câştigător de pe 18 aprilie când Florian Bodog a avut 442 de voturi iar Constantin Bungău 437, Biblioteca Universităţii din Oradea a fost joi, 21 aprilie 2016, gazda turului doi al scrutinului. Cele cinci voturi care i-au diferenţiat pe câştigători nu i-a liniştit pe niciunul, din două motive.

Pe de o parte pentru că cei 20 care şi-au anulat voturile ar fi putut schimba lejer soarta alegerilor (lucru de înţeles dacă ne gândim că în turul doi nu mai avea nicio importanţă, nici măcar simbolică, actul de protest la adresa „sărăciei” ofertei electorale) iar pe de altă parte, pentru că exista posibilitatea ca la urne să nu mai fie 901 candidaţi ca la primul tur sau să fie mai mulţi (drept de vot au avut 1.013 electori, cu 112 mai mulţi decât se prezentaseră). Aşadar, cele 5 voturi nu dădeau niciunuia dintre candidaţi siguranţa că va câştiga sau va pierde.

Primele semne de joi, 21 aprilie, au pus şi ele paie pe foc. Dacă pe 18 aprilie, până la ora 14.00, votaseră 628 de persoane, joi, până la 13.30 votaseră deja 660 de electori (65,15%) ceea ce arăta o prezenţă mai mare la vot. La 17.00, la închiderea urnelor, era foarte clar că cele 5 voturi în plus nu mai aveau nicio importanţă. Votaseră 43 de electori în plus faţă de turul I (de la 901 la 944), adică prezenţa ajunsese la un maxim nemaiîntâlnit în istoria alegerilor Universităţii din Oradea, de 93,18% (de la 88,94% în turul I).

Mai rămânea de văzut, după numărarea voturilor, dacă ieşiseră la urne cei care se temeau să nu câştige Florin Bodog sau cei care voiau să-i consolideze victoria. Rezultatul după numărarea voturilor a arătat că la vot au ieşit cei care nu l-au vrut pe Bodog, numărul celor care îl votaseră fiind acelaşi ca la primul scrutin 442. Constantin Bungău a crescut însă cu 44 de voturi făcând ca cel 5 voturi în plus de la primul tur ale lui Bodog să nu mai conteze.

„Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor, atât celor care m-au votat cât şi celor care nu m-au votat. Împreună vreau să continuăm ceea ce am făcut bine, aşa cum mi-am propus şi în planul managerial, astfel încât Universitatea noastră să crească în continuare. Mandatul meu expiră pe 4 mai şi probabil că în săptămâna imediat după Paşti voi începe desemnarea prorectorilor”

a spus rectorul Constantin Bungău care a ales să sărbătoreacă victoria, acasă, în familie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4237 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult