Categorized | Opinie/Pamflet

Nu cumpărați FIFA 16!

Nu știu cum e în cazul tuturor persoanelor care se joacă pe calculator, dar știu că, în general, jocurile sunt pentru a te relaxa. Ai avut o zi grea la muncă, nu ți-au ieșit bine anumite lucruri, dai drumul la calculator, joci o oră sau două FIFA și îți mai îndulcești amarul. Ce faci însă când jocul în sine devine sursă de enervare și de stres?

Cei care sunt mai cumpătați din fire ar spune că problema este la cel care joacă. Că un joc pe calculator nu trebuie luat în serios și că, dacă în loc să te destindă mai rău te enervează, este mai bine să cauți altceva.

Alții s-ar întreba cum se poate să te enerveze un joc? Doar este un joc. Păi, în cazul FIFA 16, e ca și cum ai juca poker și adversarul te-ar fura pe față. Este clar, cel mai simplu e să nu mai joci, dar nu poți să te faci că nu ai fost furat. Mai ales că ai dat bani pe el. FIFA 16 este cel mai prost joc din serie, un joc de aproape 50 de euro, bani pe care simți că i-ai cheltuit degeaba.

Nu intru în detalii, voi publica în următoarea perioadă un review complet cu privire la acest joc. Rămâne însă în continuare întrebarea, cum te raportezi la un joc pentru care ai plătit bani și care te dezamăgește total. Poți merge la protecția consumatorilor să le explicit că jocul ar trebui să imite realitatea iar realitatea nu are nimic în comun cu jocul?

Cum vor verifica și documenta ei această fraudă de proporții care este jocul FIFA. Da, știu că fraudă este un cuvânt dur, dar nu poți denumi altfel un producător care te înșeală, vânzându-ți un produs care nu face ceea ce ar trebui să facă.

Am vorbit cu câțiva informaticieni, nu, nu băieți de duzină care au învățat ieri să instaleze un windows, oameni care trăiesc din a face soft sau care activează în domeniu la companii foarte mari din lume și care mi-au explicat că este imposibil de demonstrat că jocul e „criptat”.

Cu alte cuvinte, singura modalitate realistă de a amenda producătorul jocului, dacă vă simțiți înșelați, este să nu îl mai cumpărați. Așa că și eu vă îndemn să faceți acest lucru: Nu cumpărați FIFA 16!

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4090 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

  • Victime colaterale, ce facem?

    PSD a promis românilor facilități de Mercedes deși știa că are în curte o Dacie veche și ruginită, iar oamenii, mulți și needucați (sunt și excepții, dar campaniile sunt făcute pe majorități), au căzut în capcană. După această manipulare, Dragnea avea două variante: să mintă cu nesimțire cum au făcut și ceilalți înaintea lui sau să „vândă țara la bucată”, să compromită iremediabil din punct de vedere economic și politic România pentru a-și ține, măcar în parte, promisiunile. Lupta s-a dus pe două fronturi. Atacul constant împotriva justiției, pentru a scăpa camarila din fruntea partidului de dosare penale și căutarea mijloacelor de a fura bani. Nu doar pentru propriile buzunare ci și pentru a achita nota campaniei electorale.
    În mediul acesta toxic unde oamenii sunt mințiți zilnic și sunt atât de naivi încât cred aceste minciuni, nu poate crește, nu se poate dezvolta nimic trainic. De 25 de ani România a evoluat (cât a evoluat) în ciuda acestor maimuțe în costum, nu ajutată de ele. Țara s-a golit de toți cei care au vrut să facă ceva aici pentru că nu au fost lăsați, pentru că nu au avut stomac să dea șpăgi sau să se scufunde în butoiul cu dejecții politice. Ceilalți au continuat să urle în pustiu, ignorați de masa needucată și de sforarii politruci, redundanți pentru occidentali pentru care legile, normele și regulile nu au nevoie de avocați, sunt de la sine înțelese și respectate.
    Democrația a devenit o otravă devreme ce nimeni nu s-a îngrijit ca tinerii, ajunși la maturitate astăzi, să fie capabili să gândească, preferând să fie păstrați la nivelul unor analfabeți ca implicare, cunoaștere și conștiință civică, potriviți pentru a pune ștampila unde trebuie. Conducerea poporului nu prea își are sensul aici unde votul oricărui profesor universitar este anulat de sute de mii de analfabeți păcăliți cu promisiuni deșarte și manipulanți cu vidanje televizate. Așadar, victime colaterale, ce facem?Citește mai mult