Categorized | Opinie/Pamflet

Nu cumpărați FIFA 16!

Nu știu cum e în cazul tuturor persoanelor care se joacă pe calculator, dar știu că, în general, jocurile sunt pentru a te relaxa. Ai avut o zi grea la muncă, nu ți-au ieșit bine anumite lucruri, dai drumul la calculator, joci o oră sau două FIFA și îți mai îndulcești amarul. Ce faci însă când jocul în sine devine sursă de enervare și de stres?

Cei care sunt mai cumpătați din fire ar spune că problema este la cel care joacă. Că un joc pe calculator nu trebuie luat în serios și că, dacă în loc să te destindă mai rău te enervează, este mai bine să cauți altceva.

Alții s-ar întreba cum se poate să te enerveze un joc? Doar este un joc. Păi, în cazul FIFA 16, e ca și cum ai juca poker și adversarul te-ar fura pe față. Este clar, cel mai simplu e să nu mai joci, dar nu poți să te faci că nu ai fost furat. Mai ales că ai dat bani pe el. FIFA 16 este cel mai prost joc din serie, un joc de aproape 50 de euro, bani pe care simți că i-ai cheltuit degeaba.

Nu intru în detalii, voi publica în următoarea perioadă un review complet cu privire la acest joc. Rămâne însă în continuare întrebarea, cum te raportezi la un joc pentru care ai plătit bani și care te dezamăgește total. Poți merge la protecția consumatorilor să le explicit că jocul ar trebui să imite realitatea iar realitatea nu are nimic în comun cu jocul?

Cum vor verifica și documenta ei această fraudă de proporții care este jocul FIFA. Da, știu că fraudă este un cuvânt dur, dar nu poți denumi altfel un producător care te înșeală, vânzându-ți un produs care nu face ceea ce ar trebui să facă.

Am vorbit cu câțiva informaticieni, nu, nu băieți de duzină care au învățat ieri să instaleze un windows, oameni care trăiesc din a face soft sau care activează în domeniu la companii foarte mari din lume și care mi-au explicat că este imposibil de demonstrat că jocul e „criptat”.

Cu alte cuvinte, singura modalitate realistă de a amenda producătorul jocului, dacă vă simțiți înșelați, este să nu îl mai cumpărați. Așa că și eu vă îndemn să faceți acest lucru: Nu cumpărați FIFA 16!

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4271 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult