Categorized | Opinie/Pamflet

Nu cumpărați FIFA 16!

Nu știu cum e în cazul tuturor persoanelor care se joacă pe calculator, dar știu că, în general, jocurile sunt pentru a te relaxa. Ai avut o zi grea la muncă, nu ți-au ieșit bine anumite lucruri, dai drumul la calculator, joci o oră sau două FIFA și îți mai îndulcești amarul. Ce faci însă când jocul în sine devine sursă de enervare și de stres?

Cei care sunt mai cumpătați din fire ar spune că problema este la cel care joacă. Că un joc pe calculator nu trebuie luat în serios și că, dacă în loc să te destindă mai rău te enervează, este mai bine să cauți altceva.

Alții s-ar întreba cum se poate să te enerveze un joc? Doar este un joc. Păi, în cazul FIFA 16, e ca și cum ai juca poker și adversarul te-ar fura pe față. Este clar, cel mai simplu e să nu mai joci, dar nu poți să te faci că nu ai fost furat. Mai ales că ai dat bani pe el. FIFA 16 este cel mai prost joc din serie, un joc de aproape 50 de euro, bani pe care simți că i-ai cheltuit degeaba.

Nu intru în detalii, voi publica în următoarea perioadă un review complet cu privire la acest joc. Rămâne însă în continuare întrebarea, cum te raportezi la un joc pentru care ai plătit bani și care te dezamăgește total. Poți merge la protecția consumatorilor să le explicit că jocul ar trebui să imite realitatea iar realitatea nu are nimic în comun cu jocul?

Cum vor verifica și documenta ei această fraudă de proporții care este jocul FIFA. Da, știu că fraudă este un cuvânt dur, dar nu poți denumi altfel un producător care te înșeală, vânzându-ți un produs care nu face ceea ce ar trebui să facă.

Am vorbit cu câțiva informaticieni, nu, nu băieți de duzină care au învățat ieri să instaleze un windows, oameni care trăiesc din a face soft sau care activează în domeniu la companii foarte mari din lume și care mi-au explicat că este imposibil de demonstrat că jocul e „criptat”.

Cu alte cuvinte, singura modalitate realistă de a amenda producătorul jocului, dacă vă simțiți înșelați, este să nu îl mai cumpărați. Așa că și eu vă îndemn să faceți acest lucru: Nu cumpărați FIFA 16!

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4157 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Definiția incompetenței: săracii Europei, cu cea mai mare creștere economică din UE!

Avem o creștere a PIB-ului cu 8%. Economia duduie chiar dacă unii spun că, bazată pe consum, creșterea nu este sustenabilă. Cu toate acestea citesc că, în 2017 nu s-a dat în folosință niciun kilometru de autostradă, că am avut cel mai mic buget de investiții din ultimii ani, că organizațiile patronale sunt nemulțumite, că sinducatele vor continua să scoată oameni în stradă, că benzina s-a scumpit de 4 ori și încă mai crește, alimentele s-au scumpit și ele, ROBOR-ul a ajuns la cifre istorice, Euro este de nerecunoscut, utilitățile se vor scumpi în continuare, primăriilor li se confiscă peste noapte banii de investiții. Cum se poate să ai o asemenea creștere economică și țara să se prăbușească în mod vizibil, lucru confirmat și de statisticile (creșterea inflației sau a deficitului bugetar) și ingrijorările europene? Așa cum scria, pe 13 noiembrie, Oxford Analytica nu există decât o singură explicație: incompetența. Rezolvarea? Exact cum au făcut comuniștii, guvernanții au inventat un inamic imaginar: statul paralel. El este de vină pentru toate. Pentru că cei care fură sunt anchetați și băgați în pușcării, pentru prețul oului, pentru scumpirea benzinei, pentru oamenii care ies în stradă, pentru creșterea Euro, ROBOR și, probabil, și pentru confiscarea peste noapte a banilor din vistieriile primăriilor din toată țara. Trebuie să ai probleme serioase în a face diferența între realitate și povești ca să crezi că toate aceste entități diferite (naționale și internaționale, de stat și private, cu domenii atât de variate) au o singură treabă: să zădărnicească „râul de lapte cu maluri de mămăligă” al guvernului. Că tanti din colț, de la ABC, care dă mai scump oul ca luna trecută, este pe o mână cu Isărescu care „a mărit” Euro și ROBOR și că benzinarul din cartier se trage de bretele cu liderul sindicatului magistraților care scoate oamenii la proteste.

Citește mai mult