Categorized | Editorial, Internaţional

Principii made in Russia: Nu eşti uşor de invadat, eşti o ameninţare!

Din toată agitaţia Rusiei din ultimul timp, privitoare la scutul antirachetă instalat la Deveselu, merită reţinut un aspect. Rusia consideră o ameninţare faptul că România, un stat independent şi suveran, care nici măcar nu e la graniţă cu ea, vrea să se apere. Suntem prea agresivi pentru că nu ne lăsăm călcaţi în picioare!

Sistemul antirachetă instalat de Alianţa Nord-Atlantică în România este o „ameninţare” pentru Rusia, a anunţat Kremlinul, marţi, 18 mai 2016,  avertizând că Rusia va lua măsuri pentru a se apăra. Ce măsuri vor lua în ţara lor, îi priveşte, dar atitudinea duplicitară lasă un gust amar care aminteşte de Stalin şi Lenin.

Ca să ne uităm doar în istoria recentă, Rusia este cea care a invadat un stat independent ocupând un teritoriu care nu era al lor, Crimeea, tot Rusia a trimis armament şi muniţie în Doneţk şi Lugansk, „investiţii” răsplătite cu doborârea unui Boeing 777 şi uciderea a 298 de oameni nevinovaţi. Rusia a „şantajat” Occidentul folosindu-se de gazele naturale.

În interior, Rusia foloseşte instituţiile de stat şi pârghiile corupţiei pentru a-şi controla oamenii importanţi, „tătucul” Putin calcă timid pe urmele lui Lenin sau Stalin conducând cu mână de fier (cu o doză maximă de populism) şi cu ochii pe sondaje, masa de oameni îndoctrinată şi splălată pe creier zilnic de bloguri şi posturi precum Russia Today şi Sputnik.

Jurnaliştii sunt omorâţi în scări de bloc sau bătuţi cu sălbăticie (vezi cazul Anna Politkovskaia sau Mihail Beketov), opoziţia este bătută în stradă (vezi cazul Aleksei Navalnîi), oamenii incomozi sunt ucişi atât în ţară (Boris Nemţov asasinat în apropiere de Kremlin) cât şi în Occident (vezi cazul orăvirii cu poloniu a lui Litvinenko la Londra).

Jurnalistul Dmitry Kiselyov, de la Rusia1, unul dintre mijloacele de propagandă cu mare audienţă în Federaţie, vorbeşte glorios despre utilizarea armei nucleare, subliniindu-se că „Rusia este singura ţară din lume care poate să transforme Statele Unite în cenuşă radioactivă”, avioanele lor simulează atacuri aeriene asupra unor nave aflate în apele internaţionale.

Rusia este cea care sponsorizează o salbă de bloguri în România şi în Occident, menite să distragă atenţia de la temele importante şi să distrugă credibilitatea Uniunii Europe, este cea care sponsorizează cele mai importante mişcări extremiste, anti-occidentale şi naziste din Europa.

v

Este Rusia un pericol? Nu, nici vorbă, Rusia este un căţeluş nevinovat care e înconjurat din toate părţile de hingheri fioroşi şi sângeroşi!

Ţinând cont de toate aceste aspecte, rămâne de neînţeles atitudinea NATO şi a americanilor care o tot dau cu „apărarea Europei de rachete din Iran sau Coreea de Nord”.

Nu, dragi invadatori ruşi, nu de rachetele iraniene e vorba aici ci de apărarea împotriva unui eventual atac declanşat de voi. La fel cum a fost în Georgia sau Ucraina. Adevăratul pericol în lumea noastră, sunteţi voi!

Şi ca să înţelegeţi şi mai bine că dincolo de ameninţări, manipulare grosieră şi agresivitate verbală nu prea există mare lucru, urmăriţi comparaţia din imaginea de sus. Fără prea mari eforturi se pot observa diferenţe categorice între ce poate NATO şi de ce e în stare Rusia (doar la capitoul trupe active, NATO are cu 2,5 milioane mai multe decât Rusia). Rusiei i-ar fi greu să facă faţă, într-un război convenţional, Turciei (tocmai de aceea Turcii şi-au permis să le doboare avionul în Siria).

Asta nu înseamnă însă că Rusia nu ar trebui privită ca o ameninţare. Trebuie însă tratată ca un dezechilibrat mintal care trăieşte într-un trecut fals, în care a crezut că stăpâneşte lumea (în fapt, vorbim despre ţara care a implementat şi generat cea mai criminală doctrină care a existat în lumea asta – victimele comunismului sunt de cel puţin 100 de milioane de oameni, conform Cărţii Negre a Comunismului) care trebuie ţinut în cămaşă de forţă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult