Categorized | Oradea

Cel mai modern aquapark din vestul României a fost inaugurat la Oradea!

Primăria Oradea a organizat vineri, 27 mai 2016, o conferinta de presă cu ocazia închiderii proiectului „Complexul Wellness Termal Nymphaea Oradea”, cea mai mare investiție publică de acest gen din România. În iunie va avea loc remedierea eventualelor neconformităţi constatate şi obţinerea autorizaţiilor de punere în funcţiune urmând ca, în cursul lunii iulie, Aquapark-ul să fie deschis publicului larg.

La eveniment au fost prezenți primarul Ilie Bolojan, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Marcel Boloș, directorul Administrației Domeniului Public Liviu Andrica, directorul Direcției Management cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea – Marius Moș, managerul de proiect Anamaria Sava, reprezentanți ai constructorului și ai proiectantului.

„Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest important proiect, începând de la cei care au scris proiectul, domnului secretar de stat Marcel Boloș care a pus o piatră de temelie la această investiție, proiectantului, constructorilor și nu în ultimul rând Agenției de Dezvoltare Regională Nord Vest. Acest aquapark a fost construit într-un an și jumătate, este cel mai modern aquapark din vestul României. El acoperă toate necesitățile pentru o zonă de recreere de calitate pentru orădeni și turiști și pune Oradea pe harta turismului balnear și de recreație în Estul Europei”

a spus primarul Ilie Bolojan.

Managerul de proiect, Anamaria Sava a prezentat celor prezenți toate corpurile și facilitățile complexului. Corpul 1 cuprinde subsolul cu vestiarele, spațiile tehnice, depozitele frigorifice pentru alimentație publică, parter și etaj, 13 bazine acoperite, 4 aqua-tobogane interioare, spa-ul, centrul wellness, centrul de informare turistică, restaurantul, cabinetul medical şi birourile administrative.

Corpurile 2 și 3 sunt puncte de alimentație publică. Corpul 4 este turnul toboganelor exterioare, de 18 metri înălțime cu platformă de lansare și bazin de aterizare. Corpurile 5 și 6 sunt grupuri sanitare și vestiare.

La toate acestea se adugă 5 bazine exterioare (cu valuri, de sărituri, olimpic, pentru copii și pentru adulți), un teren multifuncțional de sport pentru baschet, fotbal și handbal, două terenuri de volei de plajă, patru terenuri de sport pentru fotbal de masă și două mese pentru tenis de masă.

„Aquaparkul cu o suprafață de 7 ha și 5000 de mp de luciu de apă aparține de azi Primăriei Oradea. Noi am făcut recepția, avem câteva mici observații cu privire la unele aspecte, care urmează să fie remediate”.

a declarat şeful Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea, Marius Moș.

Acoperiş cu pernă de aer comprimat

Apa din toate bazinele este recirculată, tratată și filtrată  corespunzător (5% se reîmprosăteaza cu apă potabilă), iar masajul acvatic este prezent la patru bazine (trei interioare plus unul exterior).

Corpul 1 al Aquaprakului este a treia construcție din România a cărei acoperiș este realizat dintr-o membrană folie triplu strat și pernă de aer comprimat.

În ceea pe privește suprafața de teren de 1,63 ha care dă înspre Crișul Repede, aceasta a fost concesionată de către Primăria Oradea de la Apele Române și amenajată corspunzător prin însămânțare cu iarbă și montarea de bănci de odihnă.

În încheierea conferinței, Marcel Boloș secretar de stat în Ministerul Transporturilor, fost director al Direcției de Proiecte din Primăria Oradea și fost director al Agenției de Dezvoltare Nord Vest a spus:

„Pentru mine, azi, la închiderea acestui proiect, este o zi istorică pentru că apare o nouă șansă pe care o are turismul geotermal în Oradea. De felul în care va fi exploatat acest obiectiv, vor depinde și alte investiții în Oradea. Țin să îi felicit pe toți foștii mei colegi, și pe domnul primar Ilie Bolojan, a cărui implicare a fost hotărâtoare în implementarea acestui proiect”.

Realizat prin Programul Operațional Regional 2007 -2013, proiectul a avut o valoare de peste 91,4 milioane de lei cu TVA (din care finanțare nerambursabilă peste 42,3 milioane lei, inclusiv TVA) este cea mai mare investiție publică de acest gen din România, prin care s-a urmărit diversificarea și îmbunătățirea serviciilor turistice în general, și de agrement în special, oferite locuitorilor municipiului Oradea și turiștilor, ridicarea standardului de oferă turistică, exploatare durabilă și responsabilă a resursei minerale geotermale.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult