Categorized | Cultură

Expoziții de calitate în Cetatea Oradea!

Muzeul Cetății Orașului Oradea găzduiește o serie de expoziții permanente sau temporare care pot fi vizitate, de luni până duminică, în intervalul orar 9.00 – 17.00. Taxa de vizitare comună tuturor acestor expoziții este de 3 lei.

Astfel, vizitatorii pot cunoaște tainele Palatului Princiar – Sala cu Grifoni, Corp A, Cetatea Oradea, respectiv zona de Lapidarium de la subsol. De asemenea, tot în Corpul A se mai pot vizita expoziţiile „Urme pe hârtie.

Identităţi comunitare ale localităţilor bihorene aparţinătoare domeniului episcopal romano-catolic de Oradea în sigilii (sec. XVII-XIX)”;

„Decenii de indiferenţă. Cetatea Oradea, din pragul colapsului în măreţia de odinioară”; „2 decenii de săpături arheologice în Cetatea Oradea”; expoziția „Urmele trecutului sub pașii prezentului”, respectiv „Foto Debut”.

În corpul H al Cetății Oradea a fost amenajat „Muzeul Pâinii”, la subsolul Corpului K, se poate vizita memorialul „Rezistență și Represiune în Bihor”.

În Corpul C, expoziția „Mahrame. Portrete din arest”.

Cristina Pușcaș

This post was written by:

- who has written 4347 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult