Categorized | Oradea

Investiții noi de 25 de milioane de euro în Parcurile Industriale din Oradea

Companiile Faist Mekatronic și Adeplast vor realiza până în 2019 investiții de 25 de milioane de euro în Parcurile Industriale. Faist Mekatronic își va dezvolta secția de matrițerie și cea de asamblare și tunning, urmând să creeze 150 de noi locuri de muncă iar Adeplast își va amenaja o nouă hală de producție urmând a crea cel puțin 60 de locuri noi de muncă.

Consiliul Local Oradea a aprobat realizarea a două investiții majore în Parcurile Industriale I și III din Oradea. Este vorba despre companiile Faist Mekatronic și Adeplast care împreună vor realiza investiții in valoare totală de 25 de milioane de euro.

Faist Mekatronic va realiza o nouă investiție pe două parcele de teren în Parcul Industrial I situat pe Calea Borșului în suprafață totală de 13.973 de metri pătrați, parcele aflate în vecinătatea fabricii. Investiția în valoare de 10 milioane de euro se va realiza în două etape.

Prima etapă va fi finalizată până la sfârșitul anului 2017 și va consta într-o investiție de 5 milioane de euro și crearea a 50 de locuri de muncă iar a doua etapă va fi finalizată la sfârșitul anului 2019 și va consta într-o investiție de 5 milioane de euro și crearea a 100 de locuri de muncă.

În prima etapă se va dezvolta secția de matrițerie iar în etapa a doua se va dezvolta secția de asamblare și tunning. Compania Faist Mekatronic are un număr de 1.400 de angajați și a investit până acum 50 de milioane de euro în Parcul Industrial I din Oradea.

Valoarea totală a investițiilor în Parcul Industrial I din Oradea cu această nouă investiție este de 231 de milioane de euro.

„Această investiție în Oradea este strategică pentru Grupul Faist care consolidează astfel poziția pe piață a Faist Mekatronic prin prisma diversificării și dezvoltării de compentențe noi. Este o investiție în tehnologie cu un grad mare de specializare care se bucură de întregul suport din partea Grupului Faist”

a declarat Remus Cotuț –  directorul general al Faist Mekatronic Oradea.

Și Adeplast se extinde

A doua investiție majoră este cea a companiei Adeplast care va investi minimum 15 milioane de euro în Parcul Industrial III din Oradea. Adeplast produce materiale de construcții și termoizolații și va avea un număr de minimum 60 de angajați în Parcul Industrial III.

Investiția se va finaliza în termen de doi ani de la semnarea contractului și constă în amenajarea unei hale de producție de 10.300 de metri pătrați. Suprafața totală de teren aferentă investiției Adeplast este de 73.241 de metri pătrați.

Valoarea totală a utilajelor și echipamentelor care vor fi achiziționate pentru fabrica din Parcul Industrial III este de 12 milioane de euro. Cu această nouă investiție, valoarea totală a investițiilor în Parcul Industrial III din Oradea este de 30 de milioane de euro.

Adeplast este cel mai important producător român de materiale de construcţii, cu trei platforme industriale în Oradea, Ploieşti și Roman.

Capacitatea anuală de producţie a celor trei fabrici din Oradea este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea şi tencuieli decorative şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având şi o capacitate de producţie de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4426 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult