Categorized | Cultură

Ștefan Tóth – o expoziție ca o lecție de istorie!

După ce a organizat sute de expoziții în toată lumea, făcând Oradea cunoscută pe toate continenetele, artistul fotograf Ștefan Tóth își va serba cei 65 de ani de viață luni, printr-o expoziție personală retrospectivă în Cetatea Oradea.

Primăria Municipiului Oradea, prin Muzeul Cetății și orașului Oradea îi invită pe toți cei interesați să participe, luni, 8 august 2016, de la orele 18:00, la inaugurarea sălilor aferente Istoriei fotografiei orădene, din Secția de Istorie a orașului Oradea, ele găzduind Colecția de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István”. Evenimentul se va desfășura la etajul I al Corpului B, turnul B-C al Palatului Princiar. Intrarea se va face prin Corpul A, gangul de intrare în curtea interioară, accesul nordic, prin ușa de sticlă.

Cu această ocazie va avea loc și vernisajul expoziției personale retrospective a artistului fotograf Ștefan Tóth István, expoziție organizată cu ocazia aniversării a 65 de ani viață, care va avea loc în sălile de expoziției de istorie a fotografiei orădene.

Inaugurarea expoziției Istoria fotografiei orădene/Colecția de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” va fi făcută de Dumitru Sim, deschiderea expoziției personale retrospective Ștefan Tóth István o va face senatoarea Bíró Rozália iar de prezentarea expoziției se vo ocupa criticul de artă Ramona Novicov și publicistul Szűcs László.

Momentele muzicale vor fi asigurate de artistul Thurzó Sándor József alături de Alexandrina și Florian Chelu.

Evenimentul se va încheia cu o recepție organizată în onoarea artistului fotograf sărbătorit și a celor prezenți la eveniment.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4412 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult