Categorized | Oradea

Au mai ramas câteva zile pana la marea deschidere a Nymphaea Aquapark!

Administraţia Domeniului Public (ADP) a anunţat luni, 22 august 2016, că pe 10 septembrie, de la ora 10.00, orădenii se vor putea scăldă în noile bazine ale celui mai modern Aquapark din vestul României. Deschiderea fusese anunţată iniţial în luna iulie.

După finalizarea verificărilor şi optimizarea fluxului vizitatorilor, conducerea SC Administratia Domeniului Public SA anunţă publicul că data deschiderii Nymphaea Aquapark Oradea este sâmbătă, 10.09.2016, începând cu ora 10.00.

„În perioada următoare, până la deschidere, vor continua testele de anduranţă, se va face pregătirea personalului, testarea sistemelor informatice şi aprovizionarea cu produse necesare, atât zonei wellness cât şi a unităţilor de alimentaţie publică. Îi aşteptăm atat pe orâdeni cât şi pe turiştii veniţi din alte localităţi să se bucure de cel mai modern aquapark din zonă”

se afirmă într-un comunicat al ADP Oradea.

Aquaparkul are în total 6 corpuri şi 5 bazine exterioare.

Corpul 1 cuprinde subsolul cu vestiarele, spațiile tehnice, depozitele frigorifice pentru alimentație publică, parter și etaj, 13 bazine acoperite, 4 aqua-tobogane interioare, spa-ul, centrul wellness, centrul de informare turistică, restaurantul, cabinetul medical şi birourile administrative.

Corpurile 2 și 3 sunt puncte de alimentație publică. Corpul 4 este turnul toboganelor exterioare, de 18 metri înălțime cu platformă de lansare și bazin de aterizare. Corpurile 5 și 6 sunt grupuri sanitare și vestiare.

La toate acestea se adugă 5 bazine exterioare (cu valuri, de sărituri, olimpic, pentru copii și pentru adulți), un teren multifuncțional de sport pentru baschet, fotbal și handbal, două terenuri de volei de plajă, patru terenuri de sport pentru fotbal de masă și două mese pentru tenis de masă.

Apa din toate bazinele este recirculată, tratată și filtrată  corespunzător (5% se reîmprosăteaza cu apă potabilă), iar masajul acvatic este prezent la patru bazine (trei interioare plus unul exterior).

Corpul 1 al Aquaprakului este a treia construcție din România a cărei acoperiș este realizat dintr-o membrană folie triplu strat și pernă de aer comprimat.

În ceea pe privește suprafața de teren de 1,63 ha care dă înspre Crișul Repede, aceasta a fost concesionată de către Primăria Oradea de la Apele Române și amenajată corspunzător prin însămânțare cu iarbă și montarea de bănci de odihnă.

Realizat prin Programul Operațional Regional 2007 -2013, proiectul a avut o valoare de peste 91,4 milioane de lei cu TVA (din care finanțare nerambursabilă peste 42,3 milioane lei, inclusiv TVA) este cea mai mare investiție publică de acest gen din România, prin care s-a urmărit diversificarea și îmbunătățirea serviciilor turistice în general, și de agrement în special, oferite locuitorilor municipiului Oradea și turiștilor, ridicarea standardului de oferă turistică, exploatare durabilă și responsabilă a resursei minerale geotermale.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4374 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult