Categorized | Eveniment

Produse tradiţionale, direct de la producător, în Cetatea Oradea!

În perioada 9-11 septembrie în Cetatea Oradea se va desfăşura prima ediție a „Sărbătorii Recoltei din Bihor”. În cadrul ei, fiecare comună participantă va avea un pavilion cu mai multe mese pentru producători, de unde vor putea fi achiziționate produse locale.

Scopul evenimentului este promovarea producătorilor și a potențialului turistic al județului Bihor prin promovarea produselor proaspete provenite de la furnizori autohtoni, astfel încât „orădenii să reia tradiția veche și anume să mănânce gustos și sănătos”.

În cadrul evenimentului, care va avea loc la Cetatea Oradea, fiecare comună participantă va avea un pavilion cu mai multe mese pentru producători, unde vor putea fi achiziționate produse locale.

În curtea interioară a Cetății se va amenaja o mică gospodărie cu animale.

Totodată, vor avea loc și diferite activități artistice, în cadrul cărora fiecare localitate va putea promova artiștii locali, meșteri populari, mici ateliere pentru copii, iar Asociația firmelor Bihorene va organiza și sesiuni pentru producători și primari, respectiv pentru eventualii investitori.

„Atât sâmbătă cât și duminică vor fi organizate niște sesiuni adresate primăriilor, gospodăriilor și investitorilor pentru a prezenta potențialul economic al județului Bihor, de asemenea vom organiza și întâlniri cu reprezentanții marilor magazine, astfel încât aceste magazine să explice micilor producători cum să ajungă produsele lor pe rafturile acestor mari companii”

a menționat Mihai Jurca, directorul APTOR.

În cadrul evenimentului de trei zile și-au anunțat deja intenția de participare 20 de comune bihorene, organizatorii însă mai așteaptă și alte comune să ia parte la prima ediție a Sărbătorii Recoltei.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria Oradea prin Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR), Cetatea Oradea, Consiliul Județean Bihor și Centrul Județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4393 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult