Categorized | Eveniment

Produse tradiţionale, direct de la producător, în Cetatea Oradea!

În perioada 9-11 septembrie în Cetatea Oradea se va desfăşura prima ediție a „Sărbătorii Recoltei din Bihor”. În cadrul ei, fiecare comună participantă va avea un pavilion cu mai multe mese pentru producători, de unde vor putea fi achiziționate produse locale.

Scopul evenimentului este promovarea producătorilor și a potențialului turistic al județului Bihor prin promovarea produselor proaspete provenite de la furnizori autohtoni, astfel încât „orădenii să reia tradiția veche și anume să mănânce gustos și sănătos”.

În cadrul evenimentului, care va avea loc la Cetatea Oradea, fiecare comună participantă va avea un pavilion cu mai multe mese pentru producători, unde vor putea fi achiziționate produse locale.

În curtea interioară a Cetății se va amenaja o mică gospodărie cu animale.

Totodată, vor avea loc și diferite activități artistice, în cadrul cărora fiecare localitate va putea promova artiștii locali, meșteri populari, mici ateliere pentru copii, iar Asociația firmelor Bihorene va organiza și sesiuni pentru producători și primari, respectiv pentru eventualii investitori.

„Atât sâmbătă cât și duminică vor fi organizate niște sesiuni adresate primăriilor, gospodăriilor și investitorilor pentru a prezenta potențialul economic al județului Bihor, de asemenea vom organiza și întâlniri cu reprezentanții marilor magazine, astfel încât aceste magazine să explice micilor producători cum să ajungă produsele lor pe rafturile acestor mari companii”

a menționat Mihai Jurca, directorul APTOR.

În cadrul evenimentului de trei zile și-au anunțat deja intenția de participare 20 de comune bihorene, organizatorii însă mai așteaptă și alte comune să ia parte la prima ediție a Sărbătorii Recoltei.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria Oradea prin Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR), Cetatea Oradea, Consiliul Județean Bihor și Centrul Județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult